Ayten Özer’in anısına ...

“Barış sımsıkı kenetlenmiş elleridir insanların
Sıcacık bir ekmektir o, masası üstünde dünyanın.
Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir.”Yannis RITSOS

10 Ekim 2015 bu memlekette unutulmayacak bir gün olarak zihnimize kazıldı. Hiç olmasaydı hiç yaşanmasaydı denilen kap kara bir günün adı olarak tarihe geçti. Her ayın 10’unda unutmayalım diye bize hatırlatmaya çalıştı duyarlı insanlar. 
Her gün her saat değişen gündemlerden başımız döndü. Her ayın 10’u olmasa da her yıl 10 Ekim tarihinde Ankara Tren Garı’nda emperyalist güçlerin finansal desteğiyle yol verdiği  çete örgütü IŞİD canileri tarafından gerçekleştirilen katliamının hatırlanması/hatırlatılması ilerici kamuoyuna düşen görevlerden biridir.Yıllardır yapılıyor yapılacak. 
10 Ekim günü 103 barış insanı katledilmiş yüzlercesi yaralanmış binlerce insan bu vahşete tanık olmanın travması altında psikolojik sorunlar yaşaması bir yanda dursa da barışa uzatılan her el,her hareket acıları bir nebze olsa hafifletiyorken bazı karanlık zihniyetler de kanatmaya devam ediyor. 
Antalya/Konyaaltı Belediyesinin10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik adını bir parka vermesi barış ve kardeşlik adına acıları hafifleten bir girişimdi.Korkmaz Tedik’in babası bir belediye emekçisi yine annesi de uzun yıllar Konyaaltı Belediyesinde görev yapan bir emekçidir. Korkmaz, Konyaaltı sınırları içerisindeki Akdeniz Üniversitesi mezunudur. Konyaaltı Belediyesi oy çokluğuyla da olsa kadir şinaslık yaparak bir parka Kormaz Tedik adını vermiştir. Buraya kadar yaşananlar güzel şeylerden biridir. 

Bu karar sonrası Konyaaltı AKP İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Konyaaltı Meclisi’nde CHP’li meclis üyeleri tarafından alınan kararla Sarısu’daki bir parka DHKP-C, PKK, Marksist ve Leninist sistemin savunucusu Korkmaz Tedik’in ismi verilmesiyle alakalı toplandık. Biz vatanperverler, vatan, millet, bayrak, devlet sevdalıları olarak bu karara karşı olarak imza kampanyası yapma kararı aldık.” Diye açıklamalarda bulunmuştu. 
Kullanılan dil kirli ve yalancıdır. Korkmaz Tedik Emek Partisi üyesi,yöneticisiydi. Emek Partisi  bugün 2 milletvekiliyle TBMM de temsil edilmektedir. 
 
Yaklaşık üç yıl önce söyledikleri yalanları tekrardan ısıtararak servis etmeleri manidar olsa gerekir.10 Ekim 2015 yılında toplu katliam yapan IŞİD’li katillerden hiç söz etmeyerek içlerinde 10 yaşında çocuğun da olduğu 103 insanı “terörist” olarak lanse etmeleri kimlerin yanında durduklarını gösteriyor. Bir yanda IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) namı diğer DAİŞ teröristleri ,bir yanda Barış mitinginde katledilen Korkmaz Tedik. 
AKP ve MHP’li meclis üyeleri hangi safta?Çoğu kamuda çalışan emekçileri,barış dilini haykıranları “terörist” ilan edenler IŞİD’li canileri nasıl tanımıyorlar acaba?Kıvırmadan açıkça söyleyebiliyorlar mı...Katledenlerin karanlık yüzleri gerici emelleri ,terörist eylemleri ayan beyan ortadayken hemde.Aslında burada şaşırtıcı bír şey yok. Olması gereken yerdeler tencere kapak meselesi.
Karalama çabalarıyla topladıkları imzalarla Konyaaltı Belediyesi meclis gurubunda AKP ve MHP’li meclis üyelerinin basıncıyla parkın ismini “oybirliğiyle” değiştirdiler.
Konyaaltı Belediyesi Meclisi’nde 21 CHP, 3 İYİP, 4 AKP, 3 MHP’li üye bulunmaktadır. 2020 yılında CHP’li meclis üyelerinin oyuyla bir parka Korkmaz Tedik ismi verilmiş ama aradan geçen 2 buçuk yılda parka tabelayı asamayan CHP’li belediye nihayet toplamda 7 üyeleri olan AKP ve MHP’nin “vatan ,millet, bayrak” hamasetleri karşısında geri adım atmasını hangi yana koyalım!Meraklısı Konyaaltı Belediyesi İnternet sitesinde meclis kararlarına bakabilir. “KARAR NO: 97.Bir ibretlik belgesi olarak orada duruyor. 
“Demokrat” başkan Semih Esen nerede duruyor? 31 meclis üyesinin 21’ine sahip CHP’nin meclis çoğunluğunu nerede duruyor?Tek bir kişinin bile eski kararında durmamasını ne ile izah edecekler? 
Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edildiğinde dönemin sağcı partilerinin 3 e 3 diye bağırdığını/yırtındığını bilmeyen yok.Mevzuu bu değil ama yine bir ibretlik belgesi akla geliyor ister istemez...

“24 Nisan 1972 tarihli meclis tutanakları incelendiğinde 144 CHP’li vekilden sadece 28 tanesinin “Evet” oyu verdiğini görmek (sf. 235) mümkün. Söz konusu oylamaya CHP’li 47 vekilin “Hayır” dediği, 2 vekilin çekimser olduğu, 67 vekilin ise görüşmelere katılmadığı anlaşılıyor.”(Kaynak :teyit. Org)
Cesaret ,dik durabilmek erdemdir. Yanlıştan dönebilmek de bir erdemdir. Bakalım CHP’li Başkan ve meclis üyeleri bu erdemi gösterebilecek mi?Beklenen budur...