Türkiye'nin konuştuğu cinayette 'Histopatoloji' raporu ortaya çıktı Türkiye'nin konuştuğu cinayette 'Histopatoloji' raporu ortaya çıktı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı Hakim Lokman, iddiaya göre Kürtçe konuştuğu için İstanbul’da kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Rudaw'ın haberine göre olay, Aksaray'da meydana geldi. Duhok kentinin Şêxan ilçesinin Kelekçi bucağına kayıtlı 45 yaşındaki Lokman’ın kuzeni Ramazan Muhammed, “kavganın nedenini tam olarak bilemediklerini, ancak Lokman’ın 12 kişinin saldırısına uğradığını” aktardı. Muhammed, kardeşi ve kuzeninin de Lokman’ın yanında olduğunu kaydetti ve kavgada onların da yaralandığını belirtti.

Lokman’ın yakınları olayı araştırmak ve cenazeyi almak üzere İstanbul’a gitti. Olaya dair Türkiye’nin emniyet ve adli makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

'İNGİLTERE’DEKİ KUZENİYLE TELEFONDA KÜRTÇE KONUŞUYOR'

Duhok’ta Rûdaw muhabiri Nayif Remezan’a konuşan Lokman’ın kuzeni Ekrem Nesrullah, “Üç günlüğüne otel odası rezervasyonu yapıyor. Otelden çıkıyor, saat 01.30’da bir şey yemek için kafeteryaya gidiyor. Amcasının oğluyla konuşuyor, İngiltere’deki kuzeniyle telefonda Kürtçe konuşuyor. 10-12 kişilik bir grup bunun Kürt olduğunu anlıyor. Bıçağı alıyor, kalbine saplıyor. Hastaneye ulaştırılmadan ölüyor. Kürtçe konuştuğu için oluyor. Grup küfrediyor, Hakim de Türkçe biliyor, kabul etmiyor, karşılık veriyor. Sonrasında bıçağı saplıyorlar. Yanındaki iki kişi de gözaltında şu an. Saldırganlardan kimse gözaltına alınmadı" dedi.

Editör: Selda Manduz