Politika

DEM Parti'nin kayyıma karşı "Belediyeler Halkındır Gaspa İzin Vermeyeceğiz" mitingi binlerce kişinin katılımıyla başladı

Abone Ol

Hakkâri Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine kayyım atanması ve tutuklanmasının ardından başlayan protestolar 10'uncu gününde de sürüyor. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla, Hakkari’de saat 15.00'de “Belediyeler Halkındır Gaspa İzin Vermeyeceğiz” mitingi başladı. Mitinge çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Miting öncesi yürüyüş gerçekleştirildi.

EŞBAŞKANLAR MİTİNGDE OLACAK

Artı Gerçek'ten Rojhat Abi'nin haberine göre, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Çengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sivil toplum kuruluş ve siyasi parti mitinge katılıyor.

MİTİNG ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı DEM Parti ve DBP öncülüğünde düzenlenen miting öncesi yürüyüş başladı. DEM Parti Hakkari il örgütünden yürüyüşe başlayan partilileri polis engelledi. Görüşmelerin ardından abluka kaldırıldı ve yürüyüş başladı.

Yürüyüşte, 'belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz' yazılı pankart ile 'kayyım defol', 'Hakkari bizimdir', 'êdî bese (artık yeter) yazılı dövizler taşıdı.

İki yürüyüş kolu Kantar Caddesi'nde birleşti yürüyüş mitingin yapılacağı otogar alanına doğru, yağmura rağmen yürüdü. Yürüyüşte sık sık 'bîji berxwedana zîndana' (yaşasın cezaevi direnişi) sloganları atıldı.

EŞ BAŞKANLAR HALKI SELAMLADI

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da yürüyüşe katıldı. Kortej, miting alanına ulaştı. Hatimoğulları ve Bakırkan miting öncesi halkla selamlaştı.

Miting öncesi alanda büyük coşku yaşanıyor. Binlerce kişi kayyımı protesto etmek için otogar alanını doldurdu. Miting bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

EŞBAŞKANLAR VE BİLEŞEN TEMSİLCİLERİ KONUŞMA YAPACAK

Mitingde DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe, Halkevleri MYK üyesi Sevinç Hocaoğulları, Emek Partisi (EMEP) MYK üyesi Orhan Kurul, Devrimci Parti MYK üyesi Enes Uğur Tekin, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) MYK üyesi Hıdır Yıldız, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Juliana Gözen, Sosyalist Dayanışma Partisi (SODAP) Sözcüsü Kezban Konukçu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Başkanı Hakan Öztürk, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Feray Mertoğlu, Yeşil Sol Parti (YSP) Eş Genel Başkanı Ahmet Asena, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan konuşma yapacak.