8 Haziran'da Türkiye'nin ilk Merkez Bankası Başkanı olarak göreve başlayan Hafize Gaye Erkan'ın istifa ettiğini açıkladı.

Erkan, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" dedi.

Amerika'da "Müthiş Türk Kızı" olarak tanınan Hafize Gaye Erkan'ın göreve başlaması piyasalarda çok olumlu karşılanmıştı.

Ancak bu çok uzun sürmedi. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı 9 ay sürdü. 

ELEŞTİRİLERİN ODAĞINA OTURDU

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile yaptığı röportajdan sonra ilk kez eleştirilerin hedefi oldu.

Ardından Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER'e yaptığı şikayetin basına yansıması ile oldu.

29 GÜN BOYUNCA ABD’DE KALDI

Bu olay kamuoyunda büyük bir yankı yarattı. Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası'nda odası ve makam otomobili olduğu gibi iddialar basına yansıdı.

Faturalarda yeni dönem: Elektrik ve doğalgazda gelire dayalı ödeme Faturalarda yeni dönem: Elektrik ve doğalgazda gelire dayalı ödeme

Tartışmalar sürdüğü sırada Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 29 gün boyunca ABD'de olduğu ortaya çıktı.

Bu eleştirilerin dozunu daha da arttırdı.

HAFİZE GAYE ERKAN'IN AÇIKLAMASI

Ekran Resmi 2024-02-02 22.10.51

Editör: Selda Manduz