Askeri faaliyetler sırasında ne İsrail'in ne de Hamas'ın uluslararası hukuka uymadığına dikkat çekti. Rovera'ya göre İsrail, "binlerce çocuğun ölümüne yol açan ayrım gözetmeyen ve orantısız bombardımanlar" gerçekleştiriyor.

Rovera, "Uluslararası toplumun bu boyutlardaki bir felaket ve insani kriz karşısında eylemsiz kalmasını görmek oldukça skandaldır." diye vurguladı. "Bu, son zamanlarda gördüğümüz en yoğun ve ölümcül çatışmalardan biri" diye ekledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü uluslararası örgütü daha önce İsrail'in Gazze'de beyaz fosfor kullandığını doğrulamıştı.

Beyrut'ta siber saldırı: İran'ın Lübnan Büyükelçisi dahil 1000'den fazla yaralı Beyrut'ta siber saldırı: İran'ın Lübnan Büyükelçisi dahil 1000'den fazla yaralı

Filistin Adalet Bakanı Muhammed El-Şalaldeh, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden İsrail'in bölgeye yönelik hava saldırılarında yasaklı silah kullanımının araştırılmasını istediğini söyledi. Lübnan Dışişleri Bakan Vekili Abdullah Bou Habib ise ülkesinin, İsrail güçlerinin sınır bölgelerini beyaz fosforlu mühimmatlarla bombaladığını söyleyerek BM Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunduğunu söyledi. Ancak İsrailli yetkililer fosfor silahlarının kullanıldığını yalanladı.

Beyaz fosfor askeri amaçlarla hava bombalarında, havacılık misket mühimmatında, top mermilerinde ve mayınlarda kullanılır. Yangın çıkarıcı silahlar konvansiyonel olarak kabul edilir, ancak 1980 BM İnsanlık Dışı Silahlar Sözleşmesi'nin 3. Protokolü, bunların sivillere ve sivil tesislere karşı ve ayrıca sivil alanlardaki askeri hedeflere yönelik saldırılarda kullanılmasını yasaklamaktadır.

Editör: Kemal Ural