Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek.

Görüşmenin Sinan Ateş cinayeti davasına 5 gün kala gerçekleşecek olması dikkat çekti.

Ankara'da sokak ortasında öldürülen ve öldürülmesinde MHP'li isimlerin de adının geçtiği, ülkücü camiada şok etkisi yaratan Sinan Ateş cinayeti 10 soruda derlendi. Cinayetin ardından hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak.

Yaklaşık 1 buçuk sene önce Ankara'da sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda ölmüştü.

Cinayet soruşturmasının MHP’ye uzanmasına, MHP içerisindeki partinin önemli isimlerinin adı geçse de iddianamede bu kısım yer almamıştı. MHP'liler de Sinan Ateş cinayetinin partilerine yönelik ilişkisini ortaya çıkaran siyasi ve gazetecileri hedef almaya devam ediyor.

BAHÇELİ: CİNAYETİN MHP İLE EN UFAK BAĞI YOK

Sinan Ateş cinayeti ülkücü camiada da şok etkisi yarattı. Öyle ki, CHP ve muhalefet kanadından diğer isimlerin bu cinayete ilişkin adımları ve Ayşe Ateş'le görüşmeleri MHP'lileri kızdırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine dün geç başladığı partisinin grup toplantısında cinayete değindi.

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağ ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara, bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim, ya bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım" dedi.

AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı

DAVAYA 5 GÜN KALA ERDOĞAN - BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 16.00'da Sinan Ateş cinayeti davasına 5 gün kala MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşeceğini bildirdi.

DAVA, 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Cinayetin ardından hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak. Sanıklar “tasarlayarak öldürme,” “öldürmeye teşebbüs,” “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlamalarıyla yargılanacaklar.

İddianamede, cinayetle ilgili olarak bugüne kadar tutuklanan 22 kişinin isimleri ve suçlamalarına yer verildi. Ayrıca, olayın failleri olarak belirtilen Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ortak hareket ederek cinayeti gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici oldukları ifade edildi.

Editör: Selda Manduz