MetroPOLL'ün anketinde öne geçen AKP yöneticileri “partiden kaçan oyların tahminlerinden daha erken bir şekilde geri dönmeye başladığını” savunuyor.

31 Mart Seçimleri’nde birinci parti olan CHP, bir süredir politikalarını ve söylemlerinin bu durum üzerine inşa ediyordu. Ay başında yapılan Tüzük Kurultayı’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sıklıka birinci parti olduklarını ve yapılacak ilk seçimde iktidar olacaklarını vurguladı.

Ancak MetroPOLL’ün ağustos ayında gerçekleştirdiği anketinde 31 Mart seçimlerinden sonra gerilemeye başlayan AKP’nin yeniden birinci parti çıktı.

MetroPOLL anketiyle ilgili tartışmalar sürerken, AKP yönetimi durumdan memnun.

MHP'den Anayasa resti çeken Hüda Par'a "boş ve beyhude" çıkışı MHP'den Anayasa resti çeken Hüda Par'a "boş ve beyhude" çıkışı

‘OYLAR TAHMİNLERİMİZDEN DAHA ERKEN GERİ DÖNMEYE BAŞLADI’

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’na konuşan AKP’li kaynaklara göre, ekonomideki zorluklar başta olmak üzere farklı sebeplerle başka partilere oy veren seçmen, 6 ay içinde yerel hizmetlerle ilgili sıkıntı yaşamaya başlayınca emaneten verdiği bu oyları geri almaya başladı.

AKP yöneticileri “partiden kaçan oyların tahminlerinden daha erken bir şekilde geri dönmeye başladığını” savunuyor.

AKP kurmayları, sahadaki gözlemlerini “Özellikle AK Parti’den CHP’ye veya başka partilere geçen belediyelerde vatandaş şunu gördü: Seçim öncesi verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Talepler çok ama çözüm yok. Seçmen bize bir ihtar vermişti, ama bugün konfor alanının bozulmasından çok rahatsız. Enflasyonda düşüşün başlaması ekonomiye olan güveni artırdı. Vatandaş bir kez daha kime güveneceğini gördü. Muhalefetin çare olmayacağını anladı. Özellikle belediyelerdeki akraba atamaları nedeniyle vatandaş kızgın” şeklinde anlattı.

Kaynak: Kısa Dalga

Editör: Selda Manduz