Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Diyarbakır'da "Örgütlü toplumla özgür geleceği kuralım" şiarıyla gerçekleştirdiği konferans devam ediyor.

Tutuklu eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, konferansa mesaj gönderdi.

'KÜRT KADINLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE SELAMLAR'

Divan üyesi Cemile Turhallı’nın okuduğu Kürtçe mektup şöyle:

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

“Değerli yol arkadaşlarım, DBP’nin fikriyatının sahibi, tüm halklara umut olan demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmanın sahibi Sayın Öcalan’dır. Bu fikriyat oluştuğundan bugüne mücadelesini yürüten herkesi selamlıyorum. Selam olsun özgürlük mücadelesine inanışlarıyla salonu dolduran binlerce yoldaşıma. ‘Kadın yaşam özgürlük’ sloganını felsefe haline getirip, dünya kadınlarının sesiyle bütünleştiren Kürt kadınların özgürlük mücadelesine selamlar. bu mücadeleyi yürüten kadınlara selam olsun. Selam olsun ‘Genç başladık, genç başaracağız’, ‘Hiç yaşlanmayacağız’ diyerek, önderliğine bağlı olan gençlere…

'DBP, MİLYONLARCA KÜRT'ÜN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN TEMEL TAŞIDIR'

Değerli yoldaşlarım, zorlu süreçte gerçekleşen bu konferans, mücadele kararlığımız için Güneş gibi oldu. Partimizin karar alma ve partileşme kararlılığını Haki Karer’den aldık. Kadın özgürlük mücadelesiyle başaracağımızı komutan Beritan’dan aldık.

Bugün bu salonda atılan her slogan, Mazlumların, Kemallerin, Sakinelerin ve Sêvêlerin mücadelesinin sesidir. Onun için bu salonu bu inanç ve direnişle dolduranlara diyoruz ki; DBP, milyonlarca Kürt’ün özgürlük mücadelesinin temel taşıdır. Bu mücadeleyi tüm dünyaya yayacak bu mirasa sahip olanlar, bu uğurda hayatını kaybeden yoldaşlarımız ve öncüleridir. Tüm yoldaşlarımızın bu görev ve sorumlulukla hareket edeceğinden şüphemiz yoktur. Davamıza bağlı mücadelemizin inancıyla konferansınızı bir kez daha memnuniyetle karşılıyoruz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz