Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, 14 Ağustos 1986 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Eren Erdem, 2010 yılında CHP'ye katıldı. 2011 yılından itibaren Habertürk, Ulusal Kanal ve Aydınlık gibi mecralarda siyaset yorumculuğu yaptı. Antikapitalist Müslümanlar grubunda yer aldı. 2014 yılı başında yayın hayatına başlayan ve 2016 yılında kapanan Karşı Gazetesi'nin kurucu genel yayın yönetmeni oldu.

CHP'DEKİ GÖREVLERİ

Eren Erdem, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde CHP İstanbul 3. Bölgeden 6. sırada aday gösterildi ve milletvekili seçildi. 2015-2023 yılları arasında CHP Parti Meclisi üyeliği ve Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2023 yılında yapılan genel seçimlerde tekrar milletvekili seçildi ve CHP'nin sosyal medyadan sorumlu genel başkan yardımcılığına atandı.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

TUTUKLANMASI VE YARGILANDIĞI DAVALAR

Eren Erdem, 2016 yılında "FETÖ'ye üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. 2018 yılında yapılan yargılama sonucunda beraat etti. 2022 yılında ise "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. Erdem, bu suçlamadan da 2023 yılında yapılan yargılama sonucunda beraat etti.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Eren Erdem hakkında, "FETÖ'ye üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "hakaret" gibi suçlamalar yöneltildi.

Editör: Selda Manduz