Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 1954 yılında Tekirdağ'da doğdu. Babası eski İçişleri Bakanı Orhan Öztrak olan Öztrak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çalışmaya başlayan Öztrak, DPT'de daire başkanlığı, genel müdürlük ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda başkan yardımcısı olarak atanan Öztrak, 2001 krizinden sonra ise Hazine Müsteşarı oldu.

2007 yılında CHP'den Tekirdağ Milletvekili seçilen Öztrak, 2008-2016 yılları arasında CHP'de Parti Meclisi üyeliği, genel saymanlık, ekonomi politikaları, işveren sendikaları ve kuruluşları, dış ilişkiler (vekaleten) genel başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2016 yılında CHP'nin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığına atanan Öztrak, halen bu görevi sürdürmektedir. Ayrıca, 2017 yılından bu yana CHP'nin parti sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

MHP'den Anayasa resti çeken Hüda Par'a "boş ve beyhude" çıkışı MHP'den Anayasa resti çeken Hüda Par'a "boş ve beyhude" çıkışı

EKONOMİK KONULARDAKİ GÖRÜŞLERİ

Faik Öztrak, Türkiye ekonomisinin mevcut durumdan çıkması için köklü bir ekonomik reform yapılması gerektiğini savunmaktadır. Öztrak'a göre, bu reformlar öncelikle yapısal reformlar olmalıdır. Bu reformlar arasında, kamu maliyesini disipline etmek, özelleştirmeleri hızlandırmak, rekabeti artırmak ve hukukun üstünlüğünü sağlamak yer almaktadır.

Öztrak, Türkiye ekonomisinin dışa bağımlılığının da azaltılması gerektiğini savunmaktadır. Öztrak'a göre, Türkiye, dış ticaretini çeşitlendirerek ve ihracatını artırarak dışa bağımlılığını azaltabilir.

SİYASİ KARİYERİ

Faik Öztrak, CHP'de 2007 yılından bu yana aktif siyaset yapmaktadır. 2008-2016 yılları arasında CHP'de Parti Meclisi üyeliği, genel saymanlık, ekonomi politikaları, işveren sendikaları ve kuruluşları, dış ilişkiler (vekaleten) genel başkan yardımcılığı görevlerini üstlenen Öztrak, 2016 yılında CHP'nin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığına atandı. Ayrıca, 2017 yılından bu yana CHP'nin parti sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

Editör: Selda Manduz