Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan Cengiz Holding’e ait Etibakır maden ocağında 23 Kasım’da meydana gelen göçük sonucu ikisi mühendis biri işçi olmak üzere üç kişinin öldüğü facianın bilirkişi raporu Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında tamamlandı.

TEHLİKELİ DURUM BİLİDİRİLMİŞ

İş güvenliği uzmanı ile jeoloji ve maden mühendislerinden oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı 40 sayfalık rapor, Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı’na olay yerinde yapılan incelemede facianın 270 metre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Olay mahallinde çalışan iş makinesi operatörünün tehlikeli bir durumun olduğunu fark ederek, yetkili olan ve ölen maden mühendislerini telsizle olay yerine çağırdığı, yapılan kontroller ve çalışma esnasında söz konusu hadisenin meydana geldiği kaydedildi.

Olay mahalli olan bin 30 kotunda rutin tahkimat işlemlerinin yapıldığı, herhangi bir maden çıkarma faaliyetinin olmadığı ifade edilen raporda, tahkimatı zarar görmüş bölgeyi daha güvenli hale getirmek için yapılan çalışmalar esnasında olayın yaşandığının anlaşıldığı belirtildi.

'İŞ KAZASI'

Olayın bir "iş kazası" olduğunun öne sürüldüğü raporda, ölenlerin ve yaralananların durmaması gereken tehlikeli ve tahkimatı tamamlanmamış alanda oldukları ve bu sebeple "Risk Değerlendirme Raporu"nun ilgili maddelerine uygun davranmadıklarının anlaşıldığı belirtildi.

Aliağa IŞIKSAN Gemi Söküm Tesisinde zehirlenme: 1 işçi yaşamını yitirdi Aliağa IŞIKSAN Gemi Söküm Tesisinde zehirlenme: 1 işçi yaşamını yitirdi

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz