AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı

Kobanê Davası’nın karar duruşmasında tahliye olan siyasetçi Sabahat Tuncel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ni (ESP) ziyaret etti. Tuncel’e, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir de eşlik etti.

Tuncel ve Demir, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Müslüm Koyun ile partililer tarafından karşılandı. Ziyarette, Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen cezalar, savaş politikaları ve birleşik mücadele konuşuldu.

‘ÇÖZÜM TOPLUMSAL SİYASET’

Ziyarette ilk olarak konuşan Tuncel, Kobanê Davası’ndan yargılanan siyasetçilerin savunmalarını hatırlatarak, “Siyasetin çözümsüz kaldığı bir süreç. Siyasi partiler üzerinden yürütülen siyaset tıkanmış görünüyor, bunu aşmanın yolu toplumsal siyaset. Toplumsal siyaset için de demokrasi güçlerinin, devrimci güçlerin yan yana gelmesi ve mücadeleyi büyütmesi gerekiyor. İşçiler adına değil işçilerle, kadınlar adına değil kadınlarla, gençler adına değil gençlerle yaşamı birlikte nasıl kuracağız konusunu tartışmaya ihtiyacımız var” diye belirtti.

‘BİTİŞ DEĞİL BİR BAŞLANGIÇ’

Ardından konuşan ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, davadan yargılanan siyasetçilerin yaptığı savunmaların mücadele açısından ön açıcı olduğunu dile getirdi. Gümüştaş, “Bütün bir süreç boyunca sözümüzü, irademizi bükmeye çalışan bir süreç örgütlediler ama içeride kararlı bir siyaset kürsüsü, çizgi mücadelesi hep var oldu. Figen başkanın dediği gibi ‘bu karar bir bitiş değil bir başlangıç.’ Hakikaten dışarıya öyle yansıdı” ifadelerini kullandı.

‘BİRLEŞİK MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR’

Son olarak konuşan HDK Eş Sözcüsü Demir de şunları belirtti: “Bizim birleşik örgütümüz HDK. Onun bileşenlerinin ulaştığı-ulaşmak zorunda olduğu çeper çok geniş. Kobanê kumpas davasında Türkiye’deki devrimci-demokrat güçlerin hem o davanın karar duruşmasında yan yana gelişi, hem sonrasında yaptığı açıklamalar bundan sonraki sürecin daha birleşik yürütmek konusundaki sözleri önemli.”

Görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz