Narin Güran cinayetinin bir numaralı şüphelisi amca Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, "Dosyada gelinen aşamada bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim" diyerek soruşturmadan çekildiğini açıkladı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi  Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi 19 gün sonra, daha önce aramalar yapılan Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içerisinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış bir şekilde bulundu.

Soruşturmada kapsamında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve 2 Eylül’de ‘kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini dahil 24 kişi gözaltına alındı.

Narin Güran'ın cesedini dereye gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar da bugün sevk edildiği mahkemece "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanandı. Böylece dosyada tutuklu sayısı 2'ye çıktı.

Narin Güran cinayeti: Yenge Hediye Güran tutuklandı Narin Güran cinayeti: Yenge Hediye Güran tutuklandı

Tutuklanan Bahtiyar ifadesinde, amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" şeklinde kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

İtirafçı tutuklandı, amcanın avukatı dosyadan çekildi

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın tutuklanmasının ardından Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul'dan flaş bir açıklama geldi. Toğrul, "Dosyada gelinen aşamada bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim" diyerek soruşturmadan çekildiğini açıkladı.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre Av. Seda Toğrul, gün içinde yaptığı açıklamada, Salim Güran'ın dosyasından çekilmek için henüz bir karar vermediğini açıklamıştı. Av. Toğrul, "Ancak şunu söyleyebilirim. Narin'in zarar veren her kim olursa onun avukatlığını üstlenmem" demişti. Av. Toğrul, müvekkili Salim Güran ile en son bugün öğlen saatlerinde cezaevinde görüşmüştü.

Toğrul, yaptığı yazılı açıklamada Salim Güran’ın somut delil bulunmadan tutuklandığını ve Narin Güran’ın yaşayıp yaşamadığının dahi belirsiz olduğu bir süreçte müdafilik görevini üstlendiğini söyledi. Ancak, dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanlarının yanı sıra Narin’in ölü bulunmasının ardından savunmaya bir anne olarak devam edemeyeceğini bildirdi.

Ayrıca, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bu kararı aldığını ifade eden Toğrul'un açıklaması şöyle:

"Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür.

Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin’in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa'nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de;

Dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.

Güzel kızımız Narin'in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonra sanık müdafii olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların yargılanması temennisinin içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım."

Editör: Selda Manduz