Güncel

Narin’i dereye gömen 'itirafçı'nın çelişkileri

Narin’i dereye gömen 'itirafçı'nın çelişkileri

Abone Ol

8 yaşında katledilen Narin Güran'ın cesedini dere kenarına gömen 'itirafçı' Nevzat Bahtiyar'ın jandarma ve savcılık ifadesindeki büyük çelişkiler bulunduğu ortaya çıktı.

Bahtiyar'ın ya asli suçlu ya da suç ortağı olduğu ihtimali de gündeme geldi.

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cesedini jandarma 8 Eylül sabah saat 06.00 sıralarında dere yatağı kenarında buldu.

Bunun üzerine 8. Ana Jet Üstü Komutanlığı'nın çevresindeki güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Yapılan çalışmalarda Narin Güran'ın kaybolduğu gün Eğertutmaz Deresi civarında yaklaşık 50 dakika sabit kalan kırmızı otomobil dikkatleri üzerine çekti. Gözaltına alınan otomobilin sahibi Nevzat Bahtiyar, Narin Güran'ın cesedini çuval içinde dere kenarında taşların altına sakladığını, cinayeti Güran'ın amcası Salim Güran'ın işlediğini söyledi.

Ancak, Nevzat Bahtiyar'ın jandarma ve savcılıkta verdiği iki ayrı ifadedeki büyük çelişkiler dikkat çekti. Halk TV'den İsmail bu çelişkileri yazarak, gündeme gelen ihtimalleri yazdı.

İsmail Saymaz'ın yazısı özetle şöyle:

"Bahtiyar’ın 9 Eylül günü Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı ile 10 Eylül’de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifadeler birbirleriyle çelişiyor. İlk ve ikinci ifadede olay örgüsü değişiyor.

Bahtiyar, ilk ifadesinde, ceseti ortadan kaldırmayı ‘mısır hasatından sonra verilecek 200 bin TL’ için kabul ettiğini ileri sürüyor. Savcılıkta ise ölüm tehdidi yüzünden teklifi kabul ettiğini iddia ediyor.

Jandarmada “Güran, öldürdüğünden bahsetmedi” derken; Savcılıkta Narin’i kastederek, “Arif’in kızını öldürdüm” diye konuştuğunu söylüyor.

YANITI İFADEDEN İFADEYE DEĞİŞNE SORU

İki anlatım arasında, unutkanlık veya bilgi hatasıyla izah edilemeyecek farklılıklar var. Şu sorunun yanıtı ifadeden ifadeye değişiyor:

Cesedi yok etmeyi neden kabul etti?

200 bin TL için mi, ölüm tehdidi yüzünden mi?

JANDARMADA BİRLİKTE ÇUVALA KOYDUK DİYOR, SAVCILIKTA CESEDİ EVİME GÖTÜRÜP KENDİM ÇUVALA KOYDUM DİYE ANLATIYOR

Bahtiyar, jandarmada, battaniyeye sarılı olan Narin’i bir çuvala koyduklarını, o halde teslim alıp Eğertutmaz deresine gömdüğünü ileri sürüyor.

Bahtiyar, savcılıkta, ilk ifadedeki olay akışını tamamen değiştiriyor. Narin’i teslim alıp aracıyla eve taşıdığını, çuvala koyup öyle dereye götürdüğünü söylüyor.

EVİNE GÖTÜRDÜĞÜNDE NARİN SAĞ MIYDI?

Bahtiyar, savcılıkta, Narin’in cesedini evine götürdüğünü itiraf ediyor. Diyelim, para için ya da ölüm tehdidi yüzünden cesedi ortadan kaldırmayı kabul etti. İyi de insan neden cesedi evine götürür? Eşi, annesi veya çocuklarından endişe etmez mi? Yoksa evine götürdüğünde Narin ölü değil, sağ mıydı? Acaba cinsel saldırıya yeltendi ve sonra çocuğu öldürdü mü? Bu ihtimal yabana atılmamalı.

Bahtiyar, jandarmada, Narin’in sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde kızarıklık olduğunu kaydediyor. Soru üzerine 'Yüzünde bir solgunluk vardı ancak yüzünde ve kıyafetlerinde boğuşma izi yoktu' diye ekliyor. Savcılıkta, boynundaki kızarıklığın ip izi olduğunu iddia ediyor. Yani, boğularak öldürüldüğünü ima ediyor.

CİNSEL İLİŞKİ İDDİASI: İKİ FARKLI ANLATIM

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’a jandarmada amca Salim Güran’ın yasak ilişkinin olup olmadığı soruluyor.

Soru şu şekilde:

“Güran, size özel hayatından söz eder miydi? Eşi haricinde bir gönül ilişkisine şahitlik ettiniz mi?”

Bahtiyar, “Çapkınlık yaptığını anlatmadı. Böyle bir şeyine şahitlik etmedim” diyor.

Savcılıkta, Güran’ın hem Narin’in annesi Yüksel hem de amcasının eşi Maşallah ile cinsel ilişkisinin olduğunu ileri sürüyor. Narin’in evlerinin ahırında cinsel ilişkiye şahit olduğu için öldürülmüş olabileceğini iddia ediyor.

ŞÜPHELİLERİ KORUDUĞU İNTİBASI OLUŞTU

Bahtiyar’ın savcılık ifadesi, başka tanıkla doğrulanmadığı gibi, kimi verilerle çelişiyor. Narin'in evine okulun bulunduğu yoldan gittiği düşünülüyor. Bu, Bahtiyar’ın iddiasıyla örtüşmüyor. Arif Güran’ın ait ahırın çevresinde aynı aileden başkalarının da evleri var.

Bahtiyar, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce kasten öldürmeden tutuklandı. Kararda, 'Nevzat’ın bir kısmını ikrar etmesine karşın bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakması sebebiyle birtakım şüphelileri koruma çalıştığı izlenimi uyandırdığı, ifadelerinin kısmen çelişkiler barındırdığı' ifade ediliyor.

YA SUÇLU YA SUÇ ORTAĞI

Bir insan, işlemediği bir cinayetin cesedini neden yok etmeye çalışır? 200 bin TL için mi? Aylık kazancı 60 bin TL olan, Tavşantepe’deki evinin yanı sıra Çarıklı Mahallesi’nde yeni ev inşa eden Bahtiyar için 200 bin büyük servet değil. Kaldı ki Güran’in bu parayı mısır hasatından sonra vereceğini vaat ettiğini söylüyor. Veresiye suç ortaklığı görülmüş iş midir?

Peki, Güran tarafından tehdit edildiği için mi teklifi kabul etti? Hayır. Bahtiyar, silah ya da zor kullanıldığını söylemiyor. Elde şu ihtimal kalıyor. Bahtiyar, Güran’ın suç ortağı olabilir. Onları Narin’i öldürüp cesedini ortadan kaldırmakta buluşturan payda ne? Henüz bilmiyoruz. Narin’in iki şüpheli arasındaki bir temas ve ilişkiye şahit olmuş mu? Mümkün... Ancak Bahtiyar, suçu tek başına işlemiş de olabilir.

Narin, 21 Ağustos’ta 15.15-15.40 saatleri arasındaki 25 dakika içerisinde ortadan kaldırıldığına göre evine giderken, cinsel saldırıya uğradıktan sonra acımasızca öldürülmesi kuvvetli bir ihtimal. Elbette son sözü Adli Tıp raporu söyleyecek.