Güncel

Narin Güran'ın ölümü ile ilgili HÜDA PAR'dan tepki çeken açıklama

Narin Güran'ın için ATK önünde bekleyenlerle konuşan HÜDA PAR yöneticisi Vedat Turgut, suçu "Batı kültürüne" attı.

Abone Ol

Diyarbakır'da Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra, köyünün yakınındaki derede bulunan cansız bedeni Adli Tıp Kurumuna (ATK) getirildi. ATK önüne gelerek Narin Güran’ın ailesi ile görüşen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, "Müstehakız. Bunlar bizim kültürümüz değil; bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü" dedi. Turgut'un bu sözleri sosyal medyada tepki topladı.

Bianet'in haberine göre ATK önünde Narin Güran’ın yakınlarına taziyelerini ileten HÜDA PAR'lı Vedat Turgut, "Yeryüzü titrese, üzerimize taş yağsa belki müstehakız. Ondan dolayı işte İslam coğrafyası böyle birbirine girmiş. Bakın Filistin'in, Suriye'nin haline, bakın hepimizin haline. Demek ki müstehakız. Ne zaman birbirimize dönsek, birbirimizi sevsek, kıymet değer versek ben inanıyorum ki bu tür şeyler aramızdan çıkacak. Bu tür vahşilikler, bu tür vandallıklar içimizden çıkmayacak. Bunlar bizim kültürümüz değil; bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü. Bu kültürü kimler ne amaçla, niye aramıza koydu, onu araştırmak lazım. Allah hepimize sabır versin, hepimizin başı sağ olsun." sözlerini sarf etti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Vedat Turgut'un konuşması sosyal medya platformu X'te tepki topladı. Tepkilerden bazıları şöyle:

Alkan Okuducu: "90’larda en vahşi cinayetleri işleyen grubun şimdiki temsilcisi için cüretkar sözler. Konca Kuriş’i katlederken Amerika ve İsrail’in emrinde olduğunuzu itiraf mı ediyorsunuz ya da?"

Onur Öncü: "Tam da sizin kültürünüz bir parçası."

Arif Koşar: "Ne alaka Batı kültürü? 8-9 yaşındaki çocukları evlendiren, onları "helal" sayan, "dayak cennetten çıkmadır" diyen, her türlü pisliği "aile içinde" saklayan, çocuğa mal muamelesi yapan siz değil misiniz?"