Güncel

Narin cinayetini araştıran ekipler 4 yıldır kayıp olan Miraç'ın izini buldu

Narin Güran cinayetiyle ilgili çalışma yapan ekipler, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 4 yıl önce kaybolan 4 yaşındaki Miraç Çiçek’e dair bilgiye ulaştı.

Abone Ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini araştıran jandarma ekipleri, 2020 yılının Kurban Bayramı'nda Dicle ilçesinde misafirliğe gittiği evin önünde oyun oynarken kaybolan ve kaçırıldığı düşünülen kayıp Miraç Çiçek'le ilgili bir bilgiye ulaştı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, gelişme üzerine Miraç Çiçek dosyasının yeniden incelemeye alındığını duyurdu. Erdinç, soruşturmanın selameti açısından, ulaşılan bilginin içeriğiyle ilgili bilgi veremeyeceğini kaydetti.

5 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Kelekçiler Köyü’nde 31 Temmuz 2020’de kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Miraç Çiçek için İçişleri Bakanlığı beş kişilik bir soruşturma ekibi kurmuş, savcılığın 42 ayrı senaryo üzerinde durduğu öğrenilmişti.

"KAYIP ÇOCUKLAR LİSTESİNE ALINDI"

Soruşturmayı takip eden Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Emin Çoban, soruşturma kapsamında Miraç’ın kaybolduğu bölgede altına bakılmadık taş, içine bakılmadık su bırakılmadığını; bölgeden geçen araçların plakaları, iletişim kayıtları dahil soruşturmanın çok titizlikle yapıldığını ancak bir sonuç elde edilemediğini söylemişti. "Kişisel kanaatim Miraç’ın kaçırılmış olabileceği üzerinedir" diyen Çoban, "Fail ve failler bulunmadığı için Miraç, şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıp çocuklar listesine alındı" ifadelerini kullanmıştı.