Kars'ta geçtiğimiz temmuz ayında kaza yapan ve 8 kişinin ölümüne neden olan Turgutreis firmasına ait otobüs yine kaza yaptı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Turgutreis firmasına ait otobüs ve TIR çarpıştı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

Çağrı cihazları üreticisinden ilk açıklama: Cihazları biz değil lisans verdiğimiz BAC üretti Çağrı cihazları üreticisinden ilk açıklama: Cihazları biz değil lisans verdiğimiz BAC üretti

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kars Valiliği’nden kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimiz Sarıkamış ilçesi Karakurt mevkiinde saat 07.45 sıralarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız vefat etmiş, 8 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş olup tedavileri devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Yolun kaygan olması nedeniyle duramayan başka bir otobüsün de kazaya karıştı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otobüste sıkışan otobüs sürücü ekipler tarafından kurtarıldı. 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralanan 8 yaralı da ambulansla Sarıkamış Hastanesine sevk edildi.

Turgutreis Firması 2023 temmuz ayında Sarıkamış İlçesi’nde kaza yapmış, 8 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. Tepkiler üzerine firma sektörden çekildiğini açıklamış 2 gün sonra kararını değiştirmiş yolcu taşımaya devam etmişti.

3O TEMMUZ’DA KAZA YAPMIŞTI: 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

30 Temmuz 2023’de Bursa-Kars seferi yapan Turgut Reis firmasına ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum-Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine, sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 50 metre yükseklikten düştükten sonra ters dönen otobüsteki 8 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

kars-2-1

8 AĞUSTOS’TA SEKTÖRDEN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Merkezi Kars’ta bulunan otobüs firmalarından Turgut Reis Grup’a ait Turgut Reis Otobüs Şirketi, 8 kişinin öldüğü 22 kişinin yaralandığı kazanın ardından yolcu taşımacılığı sektöründen çekilme kararı aldığını kamuoyuna duyurmuştu.

Otobüs firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Reis, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu elim kazadan dolayı 27 yıldır Kars halkına hizmet veren Turgutreis Otobüs İşletmesi’nin faaliyetlerini yönetim kurulu kararıyla 20 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla kapatma kararı aldık. Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Bu kararı almamızdaki tek neden üzüntümüzün büyüklüğüdür. Kamuoyuna saygı ile duyuruyor, vefat eden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

9ih7S1E-6E2j6np-zOM99A

10 AĞUSTOS’TA GERİ ADIM

Kars'ta 8 kişinin öldüğü 22 kişinin de yaralandığı trafik kazasının ardından firmanın sahibi olduğu Turgut Reis Group, yolcu taşımacılığı sektöründen çekilme kararından vazgeçtiğini duyurdu.

aw946240-01-1

"DESTEK OLUP RİCADA BULUNDULAR"

Ancak şirket yeni bir açıklama yaparak çekilme kararından vazgeçtiklerini duyurdu. Karslı vatandaşların, firma çalışanları ve paydaşların firmanın kapatılmaması yönündeki talepleri ve desteklerinin, aldıkları yeni kararda etkili olduğunu belirten şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Reis, “Binlerce hemşehrimizin bizlere destek olduğu ve ricada bulunduğu bu durum karşısında kayıtsız kalamazdık. Biz de yönetim kurulu kararıyla ‘kapatma’ kararını geri çektik” ifadelerini kullandı.

Editör: Selda Manduz