İsrail, Gazze Savaşı'nın 281. gününde yine güneydeki Han Yunus'u vurdu. Han Yunus'un batısında 'insani bölge' ilan ettiği Mevasi'de yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı çadırlara "çok büyük saldırı" düzenlediği belirtilen İsrail ordusu, onlarca Filistinliyi öldürdü ve yaraladı.

Filistinli sivillerin çadırlarını yerle yeksan eden ve yakan saldırıda en az 20 ölü, onlarca yaralı olduğu haberleri gelirken, İsrail ordu radyosu ve Yisrael Hayom gazetesine konuşan askeri kaynaklar, "Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Deyf'in hedef alındığını" duyurdu.

Askeri kaynaklar "Deyf, Han Yunus'un batısındaki insani bölgede yerin üstünde saklanıyordu" dedi.

Reuters'e konuşan Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri ise "saldırıda öldürülenlerin sivil olduğunu, saldırının vahim bir tırmandırma oluşturduğunu ve İsrail'in ateşkes anlaşmasına varmak istemediğini gösterdiğini" söyledi.

"Deyf'in hedef alındığı" iddiasını "saçmalık" diye niteleyen Ebu Zuhri, "İsrail'in iddiaları saçmalıktır ve korkunç katliamı meşrulaştırmayı amaçlamaktadır. Şehitlerin tamamı sivildir ve yaşananlar, Amerika'nın desteği ve dünyanın sessizliğinin arka çıktığı soykırım savaşının ciddi şekilde tırmandırılmasıdır" dedi.

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne en az 20 ölü ve 90 yaralı getirildiğini duyuran Hamas'ın Sağlık Bakanlığı, diğer tıbbi tesislere nakledilenlerle ilgili sayı vermedi.

Artı Gerçek'in haberine göre, Hamas hükümetinin medya ofisi, en az 100 kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını, içlerinde Sivil Acil Durum Hizmeti üyelerinin de olduğunu aktardı.

Netanyahu tepki gösterdi, Fransa İsrail'e desteğini yineledi Netanyahu tepki gösterdi, Fransa İsrail'e desteğini yineledi
Editör: Selda Manduz