İsrail, Gazze Savaşı'nın üstüne bölgesel savaş riskini tırmandıran şekilde İran'a yönelik düzenlediği suikastlara bir yenisini ekledi.

25 Aralık'ta Suriye'de ABD'nin öldürdüğü Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin yakın dostu Razi Musavi'yi öldüren İsrail, yine Suriye'de Devrim Muhafızlarını hedef aldı.

'İSTİHBARAT BİRİMİ KOMUTANI ÖLDÜRÜLENLER ARASINDA'

Reuters'e konuşan "bölgesel Suriye yanlısı ittifaktan" bir güvenlik kaynağı, İsrail'in bugün Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği füze saldırısında İran Devrim Muhafızlarının 4 üyesinin öldürüldüğünü, içlerinde İstihbarat Birimi Komutanı'nın da olduğunu söyledi.

Reuters'e konuşan İran destekli Direniş Ekseni kaynağı, "çok katlı binanın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetini destekleyen İranlı danışmanlar tarafından kullanıldığını ve güdümlü İsrail füzeleri tarafından tamamen dümdüz edildiğini" aktardı.

HASTANEYE GÖRE BİRİ KADIN

Şam'daki Muvasat Hastanesi'nin başhekimi İssam Emin'in hastaneye bir ceset ve biri kadın olmak üzere üç yaralının getirildiğini söylemesinin ardından, İran Devrim Muhafızları Şam'daki dört askeri danışmanının İsrail suikastında öldürüldüğünü doğruladı.

Suriyeli muhaliflerin Britanya merkezli İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasında, Şam'da İran bağlantılı liderlerin bulunduğu dört katlı binaya İsrail bombardımanında 5 kişinin öldüğü, birinin üst düzey Devrim Muhafızları generali olduğu dile getirildi.

BM OFİSİ VE ELÇİLİKLERİN OLDUĞU BÖLGE

Suriye devlet medyası, İsrail saldırısının Şam'ın Mezze semtindeki bir binayı hedef aldığını duyurdu. Birleşmiş Milletler ofisi, büyükelçilikler ve restoranlara ev sahipliği yapan Mezze'de Gözlemevi'ne göre Direniş Ekseni yetkililerinin yüksek güvenlikli evi de bulunuyordu.

SUİKAST VE BOMBALI SALDIRILARA MİSİLLEME FIRTINASI

İsrail uzun süredir Suriye'de İran bağlantılı hedeflere yönelik bombalama kampanyası yürütüyor. 25 Aralık'ta İsrail'in füze saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızlarının üst düzey komutanı Razi Musavi, Suriye ordusuna ve Suriye'deki Direniş Ekseni güçlerine danışmanlık ediyor ve İran'la aralarındaki koordinasyonu yönetiyordu.

İran, uğradığı son suikast ve bombalı saldırılara misilleme olarak, bu hafta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil, Suriye'de cihatçıların kontrolündeki İdlib bölgesi, Pakistan'ın sınır bölgesi Belucistan'a füze saldırıları düzenledi.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

İSRAİL SURİYE'YE YÜZLERCE KEZ SALDIRDI

ABD ile müttefiklerinin cihatçıları vekil olarak kullandığı Suriye savaşının 2011'de patlak vermesine koşut, İsrail, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen İran ve Lübnan Hizbullah'ıyla bağlantılı hedefleri vurduğunu iddia edip Suriye'ye sayısız saldırı düzenledi. İsrail gazetesi Jerusalem Post'un Mart 2022 tarihli bir haberinde "İsrail Hava Kuvvetlerinin son 5 yılda Suriye'ye 1000'den fazla hava saldırısı düzenlediği" aktarılmıştı.

Editör: Selda Manduz