Hakimler ve Savcılar Kararnamesi (HSK) ile 4 bin 298 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

HSK'nın internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 4 bin 8, idari yargıda ise 290 olmak üzere toplam 4 bin 298 hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirildiği bildirildi.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANININ İSMİNİ DOSYAYA KAYDEDEN BAŞSAVCIVEKİLİ SAVCI OLARAK ATANDI

HSK kararnamesine dikkat çeken görevlendirmeler oldu.

T24'ün haberine göre HSK'nin yaz kararnamesiyle, suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş cinayeti dosyasına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak kaydeden ve kritik bilirkişi raporunu dosyaya kazandıran ancak daha sonra görevinden alınan Ankara Başsavcıvekili Durdu Özer, tenzili rütbe ile Ankara İstinaf Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Durdu Özer’in koordinatörlüğünde yürütülen soruşturma kapsamında, tetikçiyi kaçıran Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın yanı sıra Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalem müdürü Emre Yüksel, MHP’li avukat Serdar Öktem gibi kritik şüpheliler tutuklandı. Bu dönem eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz da dosyaya şüpheli olarak eklenirken, Ülkü Ocakları yöneticisi Ömer Şanlı hakkında da yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Dosya, geçen yıl temmuzda izne çıkan Özer ve diğer savcılardan alınarak Başsavcı Vekili Ahmet Altun’a devredildi. Eylül 2023’te soruşturma tamamen Özer’den alındı.

Ankara Adliyesi'nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara'dan Diyarbakır Çınar Savcılığı'na gönderildi.

Ayrıca, 7 kentin başsavcısı da tenzili rütbe ile Yargıtay'a atandı.

YAVAŞ VE GÖKÇEK SORUŞTURMALARINI YÜRÜTEN SAVCI BAŞSAVCIVEKİLİ OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ile önceki başkan Melih Gökçek hakkındaki soruşturmaları yürüten Ankara Memur Bürosu Savcısı Namık Kemal Saltık, Edirne Başsavcıvekili Eşref Çağdaş Bal ile Ankara Batı Başsavcıvekili Tuncay Bozdoğan Ankara Başsavcıvekili olarak görevlendirildi. Ankara Başsavcıvekillerinden Adnan Gümüş, Batı Başsavcıvekilliğine, Erkan Yüksel ise tenzili rütbe ile Ankara Bölge Adliye Mahkemesi savcılığına gönderildi.

CEPHANELİĞİNİ SERGİLEYEN İSME TENZİLİ RÜTBE ATAMASI

İzmir Adliyesi’nde ‘dinlenme odası’nda cephaneliğini sergilediği fotoğraflarla gündeme gelen İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oktay Tabur tenzili rütbe ile Karşıyaka Hâkimliği'ne atandı.

Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz

KOBANE VE ABDULLAH ZEYDAN DAVASINA BAKAN İSİMLER DİYARBAKIR'A ATANDI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da 42 yıl hapis cezası aldığı Kobane davasına bakan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinden Barış Karakurt, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmemesine neden olan; kesinleşmiş memnu hak kararının geri alınmasına imza atan mahkeme üyesi Erhan Çavuşoğlu, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı. HSK, Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararını veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlatmıştı.

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Birtan Şeker de Zonguldak'a atandı.

SİSLİ VADİ SORUŞTURMASINA BAKAN HEYET DAĞITILDI

Kırklareli'nde 5 Eylül 2023'te meydana gelen sel felaketinde, bungalov işletmesi Sisli Vadi'de de 6 kişinin hayatını kaybettiği olayın soruşturmasını yapan savcı Muzaffer Lekesiz, Van Erciş'e savcı, yargılamayı yapan mahkemenin üyesi eşi Merve Lekesiz ise yine Erciş'e hakim atandı. Kırklareli Başsavcısı Hazım Arslancı ise Yargıtay Savcısı yapıldı. Heyet üyesi Betül Burgaç Bulut Maraş Pazarcık'a hakim atandı.

Editör: Selda Manduz