Artvin'in Hopa ilçesi Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesi için orman ihalesini alan Muhammet Ustabaş’ın, ağaç kesimini engellemek isteyen köylülere saldırısı ardından, Yapı-Soy Beton projeden çekildiğini duyurdu.

Hopa’nın Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesi için orman ihalesini alan Muhammet Ustabaş, ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açmasının ardından Yapı-Soy Beton projeden çekildiğini duyurdu.

Saldırıda Reşit Kibar isimli yurttaşın yaşamını yitirmesinin ardından konuşan Hopalılar, köy muhtarı dahil köylülerin tehdit edilmesine yönelik savcılığa çok sayıda şikayette bulunmalarına rağmen dikkate alınmadığını aktardı.

Artvin’in Hopa ilçesi Cankurtaran bölgesinde, 170 dönüm ormanlık alanda mesire alanı adı altında yapılmak istenen konaklama ve dinlenme tesisi projesine karşı ağaçlarını korumak isteyen yurttaşlara silahlı saldırı oldu. Şirket çalışanı Muhammet Ustabaş tarafından yapılan saldırıda köylülerden Reşit Kibar, yaşamını yitirdi. Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu ise yaralandı.

Ayhan Bora Kaplan davasında mahkeme ara kararını açıklayacak Ayhan Bora Kaplan davasında mahkeme ara kararını açıklayacak

Hopalılar, köy muhtarı dahil köylülerin tehdit edilmesine yönelik savcılığa çok sayıda şikayette bulunduklarını söylerken, bu şikayetlerin dikkate alınmadığını ve sonuç olarak bu saldırının yaşandığını belirtti.

Yaşamını yitiren Reşit Kibar bugün köyünde toprağa verilecek. Saldırı sonrasında proje sahibi olan Yapı-Soy Beton projeden çekildiğini açıkladı.

Öte yandan Hopa başta olmak üzere, İstanbul, İzmir, Trabzon, Samsun gibi kentlerde basın açıklaması düzenlenecek.

Editör: Selda Manduz