İzmir’de, 17 Haziran 2021 tarihinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütüne silahlı saldırıda bulunan Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz, doğum gününde Buca Kaynaklar'daki mezarı başında anıldı.

Sinan Ateş davası: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi Sinan Ateş davası: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Düzenlenen anma etkinliğine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Kadın Meclisi, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri ve Poyraz ailesi katıldı.

ANNESİ: RUHU YAŞIYOR

Deniz Poyraz’ın mezarına çiçekler konulup saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında konuşan Anne Fehime Poyraz, Deniz'in sadece kendi kızı olmadığını, bütün Kürt halkı ve ona sahip çıkan herkesin kızı olduğunu söyledi.

Poyraz, “Deniz hunharca katledildi ama onun ruhu her yerde yaşıyor. Şehit olmasaydı doğum gününü beraber kutlayacaktık" diyerek, gelenlere teşekkür etti.

'ACIMIZ HALA TAZE'

DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Zehra Vezan Karabulut ise yaptığı konuşmada, yitirdikleri Deniz'in doğum gününde mezar başında olmaktan dolayı son derece hüzünlü olduklarını dile getirdi.

Karabulut, “Deniz katledildiğinde 38 yaşında genç bir kadındı. Deniz canice katledileli 3 yıl oldu ama acımız hala taze. Bütün katilleri yanlı mahkemelerde değil, gerçek mahkemelerde yargılayana kadar mücadelemiz sürecek. Bir Deniz gider, bin Deniz gelir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Jin jîyan azadî”, “Şehit namirin” sloganları atıldı. Anmaya katılanlar daha sonra mezarlıktan ayrıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz