• DOLAR 34,23 %0.31
  • EURO 37,14 %0.20
  • ALTIN 2.982,60 %0.96
  • BİST100 9.002 %0.00
  • BITCOIN 67.800 %1.04
  • ETHERIUM 2.620 %-0.05
13°

Kürtçe Haberleri

kürtçe haberleri ve güncel kürtçe gelişmeleri, kürtçe ile ilgili tüm video, kürtçe fotoğrafları ve kürtçe haberleri Gazete Münevver sitemizde


Politika

Kürtçe dil atölyeleri düzenleyen kurumlara dönük polis baskınına tepki gösteren DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Bakan Yerlikaya’ya “Hani Kürtçe sizindi”...

Güncel

Duhoklu Hakim Lokman'ın telefonda Kürtçe konuştuğu için İstanbul'da 12 kişinin saldırısına uğradığı ve bıçaklanarak öldürüldüğü öne sürüldü.

Politika

HD İskender'de çalışan Mehmet Kalkan ve Fatih Aydın, Kürtçe konuşmalarının engellendiğini belirtti. 2 işçi fritöz gerekçesi ile işten çıkarıldı.

Güncel

Bodrum’da çalıştıkları firmada Kürtçe konuşmaları yasaklanan gençler işten ayrıldı. Gençler, ödemelerini eksik yapan firma hakkında şikayetçi olacaklarını belirtti.

Politika

Van'ın ardından Diyarbakır'da de yaya yollarına yazılan Kürtçe "Hêdî (Yavaş)" ve "Pêşî Peya (Önce Yaya)" uyarı yazıları karalandı.

Politika

Doğubayazıt'ta bir düğünde yöresel kıyafet giyip çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken 6 kişi “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Medya

Kürtçe yayımlanan Xwebûn Gazetesi’nin internet sitesine, Erzurum 2’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

Politika

Ali Babacan, bütçe görüşmelerinde Kürtçe'nin ‘bilinmeyen dil’ olarak tutanaklara geçilmesine tepki gösterdi.

Dünya

Suudi Arabistan, hac ve umre için resmi yönergelerine Kürtçeyi de ekleyecek. Riyad ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bu konuda ortak...

Güncel

HEZKURD'un kurucu başkanı Suphi Özgen, Diyanet'ten gelen cevabı, Kürtçe ve Türkçe olarak sosyal medya hesabından pa

Politika

DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmet verdiği diller arasında Kürtçenin olmamasına tepki gösterdi.

Politika

Diyarbakır Kitap Fuarı’nda Arınç krizi: Kürtçeye saygısızlık