AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Eski DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Emek Partisi'nin 10. Kongresinde Genel Başkan oldu.

GYK listesinde de şu isimler yer aldı: Adem Sarıçoban, Adile Doğan, Ahmet Akarsu, Arzu Erkan, Çağlar Kazak, Deniz İpek, Deniz Ortakçı, Elif Turgut, Emre Gökmen, Ender Şiar Argın, Eren Öner, Erkan Sarıoğlu, Gürsoy Turan, Hakkı Özdal, Halil İmrek, İhsan Çaralan, İskender Bayhan, İsmet Dursun, Levent Tüzel, Mehmet Türkmen, Metin Güngörmüş, Nedim Köroğlu, Nuray Sancar, Onur Öztürk, Orhan Kurul, Sedat Başkavak, Sema Barbaros, Selma Gürkan, Sevda Karaca, Sinancem Alikoç, Şengül Karadağ, Tonguç Karahan, Tuncay Sağıroğlu, Umut Yeğin, Veli Doğan, Yakup Aslandoğan.

Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listesi ise şöyle oldu: Mazlum Sarısaltık, Ahmet Ergin, İbrahim Akkaya, Kamil Tekin Sürek, Mustafa Taşkale, Eylem Sarıoğlu, Şükran Doğan.

"İŞÇİ SINIFININ İKTİDARINI KURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Seyit Aslan, partililere şöyle seslendi:

"Eylül ayından bu yana konferans-kongre sürecimiz bizleri güçlendirdi ve yenilenerek çıktık. Türkiye'nin dört bir yanındaki ücret kavgalarının sorumluluklarıyla kuşanarak yolumuza devam ediyoruz. Emperyalistler arasında derinleşen çelişkiler ve sömürü koşullarının ağırlaştığı bir dönem içerisindeyiz. Tek adam döneminin planlı saldırıları başta işçi sınıfı olmak üzere bütün toplumsal kesimlere yönelik artırmaktadır. OVP ve 12. Kalkınma Planı ve 2024 bütçesi işçi ve emekçilere dönük saldırıların parçası olarak devam ediyor.

Seçimlerde baskı ve hileyle tekrar başkan olan tek adam gerici politikalarını yeniden tahkim etmeye devam ediyor. Yerel seçimler demokrasi mücadelesinin partimizin kazançlı çıkacağı bir süreç olmalıdır.

Eğitimde özelleştirme ve gerici politikalar devam ediyor. Çocukların bir öğün ücretsiz yemek hakkı karşılanmıyor ama tarikat ve cemaatlere paralar akıtılıyor.

Tek adam iktidarı söz konusu işçiler olunca TÜSİAD ve MÜSİAD'la birlikte hareket ediyorlar. Önümüzdeki dönem işten atmalar ve buna karşı mücadelelerle karşılayacağımız bir dönem olacak.

Bütün toplumsal güçlere yönelik saldırıları püskürtecek tek güç işçi sınıfıdır. Onun için bütün gücümüzle işçi sınıfının örgütlenmesi ve sermaye karşısına dikilmeleri için sorumlulukla hareket edeceğiz. Partimiz bütün işçi ve emekçileri partimizin saflarında sermaye ve onun iktidarı olan tek adam yönetimine, emperyalist saldırganlığa karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Aydınlarımızı, yazarlarımızı, bilim insanlarımızı tiyatrocuları, basın emekçilerini ve bütün emekçileri işçi sınıfı etrafında birleşmeye ve işçi sınıfının iktidarını kurmaya çağırıyoruz."

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz