İngiltere İçişleri Bakanı, etkinlikteki kadın konuklara 'eşinin içkisine her gece bir miktar Rohypnol eklemesinin yaşa dışı olmadığını' söyledi. Bakan uzun bir evliliğe ilişkin ise, "düzenli olarak hafif bir sakinleştirici kullanan ve böylece dışarıda daha iyi erkeklerin olduğunu asla fark edemeyen bir eş" olduğunu belirterek güldü.

AB'den Türkiye'nin olası BRICS üyeliğine ilişkin açıklama AB'den Türkiye'nin olası BRICS üyeliğine ilişkin açıklama

Sunday Mirror’da yer alan habere göre, Aile içi şiddetten sorumlu gölge bakan Alex Davies-Jones, “'Bu bir şakaydı' demek, en çok kullanılan bahanelerden biri ve artık kimse buna inanmıyor" dedi. Davies-Jones, şöyle devam etti: "Eğer İçişleri Bakanı kadın ve kız çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda ciddiyse, o zaman bu kültürel bir değişim gerektirir. 'Şaka'nın sona ermesi ve bu değişimin en tepeden başlaması gerekiyor."

"SANKİ ŞAKA KALDIRAMIYORMUŞUZ GİBİ GÖSTERİLECEK"

Yaşanan skandal ile ilgilİ Eski İşçi Partisi bakanı Jess Phillips ise şunları söyledi: "Sanki şaka kaldıramıyormuşuz gibi gösterilecek. Yapabiliriz. Hatta yaparız bile. Bu şakaları yapan erkeklerin anlamadığı şey, kadınların kendilerine inanılmayacağını bilmeleri için takip etmeleri gereken ekmek kırıntıları bırakmasıdır. Yaşadıkları sadece saçmalık.

ROHYPNOL NEDİR?

Rohypnol, uykusuzluk tedavavisi için kullanılan, flunitrazepam olarak bilinen bir ilaç. Doz aşımı ile birlikte mide bulantısı ve baş dönmesi ile etkisini gösteriyor. İlaç, uzun süreli bilinç kaybına yol açıyor. ' Rohypnol renksiz ve kokusuz olduğu için fark edilmesi zor. İlaç "tecavüz hapı" olarak da biliniyor.

BAKAN İSTİFAYA ÇAĞRILDI

Fawcett Topluluğu "Kadınların güvenliğinden sorumlu bir bakanın, kadınlara ilaç vermek kadar korkunç bir şeyin gülünecek bir konu olduğunu düşünmesi mide bulandırıcı. Kadınların kendilerini güvende hissetmemelerine şaşmamalı." açıklamasında bulundu ve bakanın acilen istifa etmesi gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında 54 yaşındaki Bay Cleverly şunları söyledi: "Kamuoyu hiçbir yanılsamaya kapılmamalıdır. İçkiye uyuşturucu atma ciddi bir suçtur ve bunun kurbanı olduğundan şüphelenen herkesi derhal polise başvurmaya çağırıyorum. Bu Hükümet halkı zarar görmekten korumak için daha önce hiç olmadığı kadar ileri gitmiştir ve kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını korkudan uzak bir şekilde yaşayabilmelerini sağlamak İçişleri Bakanı olarak benim en önemli önceliklerimden biridir."


Editör: Selda Manduz