Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Hediye Güran adliyeye sevk edildi Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Hediye Güran adliyeye sevk edildi

İstanbul’daki Marmara Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat, hakkında verilen tutuksuz yargılama kararı üzerine dün tahliye edildi. Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya, delillerin toplanmış olduğu ve cezaevinde geçirdiği süreye bakılarak tahliye kararın verildiğini belirtti, “Geç verilmiş ama olumlu bir karar” dedi.

Dilan Polat Kasım 2023’te “Suç gelirlerinin aklanması” suçlamasıyla eşi Engin Polat ile birlikte gözaltına alınmış ve hakkında dava açılmıştı. Avukat Kaya’nın verdiği bilgilere göre, Polat hakkında bu suçlamaya ek olarak bir de vergi matrahını azaltma suçlamasıyla başka bir dosya daha var. Dilan ve Engin Polat’ın duruşması 4 Eylül’de görülmeye başlanacak. Engin Polat’ın tutukluluk hali ise devam ediyor.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan inceleme sonrası Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın mal varlıklarına el konulmuştu. MASAK raporunda Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan üç şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kestiği bilgisi yer almıştı. Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu aktarılmış, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat’ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildiği ifade edilmişti.

10HABER’de yer alan habere göre, soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda Dilan Polat’ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceğine yer verilmişti.

Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu da belirtilmişti. Dilan Polat’ın sahibi olduğu “Rise and Shine Kozmetik” şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendirmesi aktarılmıştı. Sahte belge düzenleyicisi olan üç tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı tespit edilmişti.

Dilan Polat, Ekim ayında gözaltına alınması sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, bazı “beşeri” hatalar yapmış olabileceklerini söylemişti. Takipçilerine seslenen Polat, onlara karşı “düşüncesizlikler ve nezaketsizlikler” sergilediklerini itiraf etmişti.

Polat’ın tahliye olduktan sonraki ilk günü de çok konuşuldu. Attığı her adım haber oldu. Hatta Instagram istatistiklerine erişilebilen sitelerin verilerine göre takipçi sayısı bir günde 400 bin arttı.

Dün akşam saatlerinde Dilan Polat’ın açıklama yapıp yapmayacağı merak edilirken, kardeşi Sıla Doğu’dan paylaşım geldi. Instagram hesabından Dilan Polat’la birlikte evde çekildiği fotoğrafı paylaşan Doğu, “Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Beyazlarını ben ve Nilda boyayacağız. Toparlanacaksın kardeşim.” yazmıştı.

Dilan Polat bugün de eşi Engin Polat’ı Çorlu’daki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret etti. Görüşme 1 saat sürdü. Dilan Polat, çıkışta soruları yanıtsız bıraktı. Polat’ın kız kardeşi Sıla Doğu, “Tabii ki de çok mutluyuz. İlk kez bugün birbirlerini gördüler. Çok mutlu oldular” dedi.

Gazetecilerin “Avukatınız görüşmeye geldi mi?” sorusu üzerine, “Evet geldi. Teşekkür ederiz” dedi. Doğu, “Engin’in durumu nasıl?” sorusu üzerine “Engin’in durumu hiç iyi değil” karşılığını verdi. Dilan Polat ise bindiği araçta, gözyaşları döktüğü görüldü. Günün kalanında ailesinin ve çocuklarının yanında vakit geçiren Polat, Boğaz havası aldı. O anlar sosyal medyada yayınlandı.

Editör: Selda Manduz