Güncel

DEM Parti: Narin Güran cinayetinde bir el delilleri karartma çabasında

DEM Parti Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, Narin Güran cinayetinde soruşturmasının derinleştirilmesini talep etti.

Abone Ol

DEM Parti Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, Narin Güran cinayetinde soruşturmasının derinleştirilmesini talep etti.

Özbingöl, "Dosyadaki tutanakların sızıyor olması bir elin delil karartma çabası içerisinde olduğunu gösteriyor" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de katledilmiş halde Eğertutmaz dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’a ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

Güran'ın katilinin kim olduğu halen tespit edilemezken, soruşturma kapsamında Narin’in annesi, ağabeyi ve amcası Salim Güran’ın da aralarında olduğu 12 kişi tutuklu bulunuyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu, 26 Eylül’de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, daha önce Güran ailesiyle 40 yıllık dostluklarının olduğunu ve "Bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var" açıklaması yapan AKP’li Galip Ensarioğlu’nun tutuklu amca Salim Güran arasındaki ilişkinin tespit edilmesi talep edildi. Komisyon Eşsözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, yaptıkları suç duyurusu ve Narin Güran soruşturmasını değerlendirdi.

'YARDIM EDENLER VAR'

Soruşturma kapsamında bütün sorumluların tespit edilmesinin önemli olduğunu belirten Özbingöl, “Çünkü artık bu coğrafyada çocukların ve kadınların hayatını kaybetmesine hiç birimizin tahammülü yok” dedi.

Soruşturmada ortaya çıkan bilgilere bakıldığında karanlık ilişkilere dair şüphelerin daha da arttığını ifade eden Özbingöl, “Dosyada aile bireylerinin suç faili olarak sürecin parçası olmasından sonra basına yansıyan iktidar bağlantılarıyla birlikte hem delillerin karartılacağı hem de bütün faillerin tespit edilip, edilmeyeceği konusunda endişe taşıyorduk. Bu endişelerin varlığı, bu dosyaya dair sahiplenişi ve etkin soruşturma taleplerini büyütme gerekliliğini gösterdi. Biz de etkin soruşturma talebini önümüze bir görev ve sorumluluk olarak koyuyoruz” diye belirtti.