DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Koç Üniversitesi yurdunda Kürt ve Alevi öğrenciye uygulanan sistematik ırkçı saldırı hakkında açıklama yaptı.

Bakırhan, yaşanan ırkçı saldırıların bugünün siyasal aklından kaynaklandığını belirterek, bu saldırıların aydınlatılmamasının faşizmi besleyeceğini söyledi.

Irkçı saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Bakırhan, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

'AYDINLATILMAMASI IRKÇILIĞI VE FAŞİSMİ BESLER'

"Koç Üniversitesi'nde bir Kürt-Alevi öğrencinin maruz kaldığı ırkçı saldırılar kabul edilemez. Konuyla ilgili basına yansıyan detayları üzülerek okuduk.

Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz

Farklılıklara dönük bu sistematik saldırılar, tekçiliğe zemin veren bugünün siyasal aklından geliyor.

Yaşanan saldırının aydınlatılmaması ırkçılığı ve faşizmi besler.

Bu ırkçı saldırının bir an önce aydınlatılması için başta üniversite yönetimi olmak üzere, yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyor, takipçisi olacağımızı belirtiyoruz."

'KABUL EDİLEMEZ'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da TUBİTAK Birincisi F.B.'nin Koç Üniversitesi yurdunda maruz kaldığı ırkçı saldırı hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Koç Üniversitesi'nde Kürt-Alevi bir öğrenciye yönelik yapılan ırkçı saldırı kabul edilemez.

Çoğulcu yapıya, farklılarımızla bir arada yaşamamıza dönük sistematik saldırılar; bu ve benzeri nefret suçlarına zemin hazırlıyor. Tekçiliği körüklüyor.

Bu ırkçı saldırının bir an önce aydınlatılması için başta üniversite yönetimi olmak üzere, yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyor, takipçisi olacağımızı belirtiyoruz."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Selda Manduz