Erdoğan, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinin Vahit Karaarslan'a verilmesini onayladı Erdoğan, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinin Vahit Karaarslan'a verilmesini onayladı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararlarına karşın, yaptığı açıklamalar ile  Anayasayı yok saydığını beyan eden Yargıtay'ın açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Sürdürdükleri bir dizi eylem ile Can Atalay için istedikleri özgürlük taleplerinden vazgeçmediklerini söyleyen

Evrensel’den Kübra Kırımlı’ya konuşan Baş, bir kez daha mücadele çağrısını yineleyerek mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Baş, "Konu sadece muhalefetin konusu da değildir. Yargıtay bu tavrıyla TBMM'yi, halkın seçme ve seçilme iradesini de ayaklar altına almaya çalışmaktadır. TBMM Başkanlığının acilen harekete geçmesi gerekir" diye konuştu.

"KONU YALNIZ CAN ATALAY MESELESİ DEĞİLDİR"

Yargıtay'ın son açıklaması ardından "Darbeye direnelim" diyerek her kesime çağrı yapan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından yapılan açıklamaları Anayasaya ve parlamentoya darbe girişimi olarak değerlendiren Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, mücadeleyi sürdürecekleri belirtti.

"TBMM Başkanlığı acilen harekete geçmelidir" diyen Baş, şöyle konuştu:

"Türkiye İşçi Partisi olarak, halk iradesinin yok sayılmasını, Anayasa'nın açık hükümlerinin ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının tanınmamasını, halkın vekillerinin veya siyasi görüşleri nedeniyle yurttaşlarımızın tutsak edilmesini kabul etmiyoruz. Konu yalnız Can Atalay meselesi de değil. Anayasayı tanımama cüreti, siyasi görüşleri nedeniyle pek çok yurttaşımızın, siyasetçilerin ve gazetecilerin tutsak edilmesi, bu zorbalık ve diktatörlük girişimi normalleştirilemez!"

"YARGITAY HALKIN SEÇME VE SEÇİLME İRADESİNİ AYAKLAR ALTINA ALDI"

Kitlesel bir şekilde ve ülke çapında mücadele edeceklerini ifade eden Erkan Baş, bir kez daha her kesime çağrı yaparak bir araya gelme çağrısını yineledi: "Başta İstanbul ve Hatay olmak üzere tüm yurttaşlarımızı, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, hukuk örgütlerini adalet ve özgürlük temelinde bir araya gelmeye davet ediyoruz. Bu çerçevede görüşme ve hazırlıklarımızı başlattık. Bunun dışında TBMM Genel Kurulu'nun en kısa sürede olağanüstü toplanması için girişimlerimiz başladı. Tüm muhalefet güçleriyle ve partilerin meclis gruplarıyla bu çerçevede görüşüyoruz. Aslında konu sadece muhalefetin konusu da değildir. Yargıtay bu tavrıyla TBMM'yi, halkın seçme ve seçilme iradesini de ayaklar altına almaya çalışmaktadır. TBMM Başkanlığının acilen harekete geçmesi gerekir."

"FETHULLAHÇILARIN ÇOK ÖTESİNDE BİR ŞEBEKE FAALİYETİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Cüretkarlığa yönelen "yargı" üyeleri ile buna teşvik eden iktidar partilerinin açıkça suç işlediklerini ifade eden Baş, "Bunlar hakkında da hukuk büromuz suç duyurularını hazırlıyorlar. Türkiye, yargı eliyle dizayn edilme çabalarından, geçmişte de çok çekti. Bu kez Fethullahçıların yaptıklarının da çok ötesine geçen bir şebeke faaliyetiyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Darbeye göz yumanların, açık ve gizli bir şekilde destekleyenlerin ve bundan fayda gördüklerini düşünenlerin de geçmişte olduğu gibi bugün de kendi kuyularını kazdıklarını belirten "Kendileri bilirler... Biz halkla birlikte mücadele edeceğiz ve bir adım dahi geri çekilmeyeceğiz" dedi.

Editör: Selda Manduz