31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde CHP'den Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Hacer Foggo, "Siz beni sığdıramadınız CHP'ye, oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum" ifadeleri ile aday gösterilmemesine tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANŞIMANIYDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir-Konak Belediye Başkan aday adayı olan ve 14-28 Mayıs seçimlerinde de CHP'nin eski lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan Hacer Foggo’nun Karaburun’dan aday gösterilmesi bekleniyordu.

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli' Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli'

CHP ise Foggo’yu Konak’tan da Karaburun’dan da aday göstermedi. Hacer Foggo’nun aday gösterilmemesi tepki çekti. Hacer Foggo da konuya ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.

“Siz beni sığdıramadınız CHP’ye” diyen Foggo, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday olduğunu söyledi, “Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi.

Foggo paylaşımında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Aylin Nazlıaka’yı da etiketledi.

FOGGO, VEKİL ADAYI GÖSTERİLMİŞTİ

Hacer Foggo, CHP’nin eski Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü’ydü. 2023 Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışan Foggo, CHP’den İzmir ikinci bölge, sekizinci sıradan aday gösterildi ancak milletvekili seçilemedi.

Editör: Selda Manduz