Rusya Dışişleri Sözcüsü basına brifing düzenleyerek Kiev'de çocuk hastanesine yapılan saldırı ile konuştu. Hastanenin vurulmasının gerçek olduğunu belirten Zaharova saldırıyı Kiev yönetiminin yaptığını belirti.

Zaharova; “Kiev cuntasının uzun süredir tamamen sivil işletmeleri askeri amaçlarla kullandığını, bunları ya askeri teçhizatın toplanması ve onarımı için atölyelere ya da Batı silahlarının ve askeri teçhizatın depolanması için depolara dönüştürüyor." dedi.

Zaharova Rusya'nın 8 Temmuzda bir çok Ukrayna hedefini vurduğunu belirtirken bu hedefleri sıraladı ; “Bunların arasında Kiev'deki Artem, Antonov fabrikaları ve Luch tasarım bürosu; Dnepropetrovsk'taki Dnepr ve Yuzhmash işletmeleri; Kramatorsk'taki bir ağır mühendislik tesisi; Arcilor'daki Batı askeri teçhizat depoları (silahlar ve askeri teçhizat - TASS notu) var. Krivoy Rog'daki Mittal metalurji tesisi ve diğer birçok nesne, tüm hedefler vuruldu" dedi.

Gazze'de 323. gün: 40.334 Filistinli öldü, 93.356 yaralı Gazze'de 323. gün: 40.334 Filistinli öldü, 93.356 yaralı

Kiev saldırı ile ilgili Zaharova;  "Yine, Ukrayna hava savunma sisteminde (hava savunma sistemi - TASS) defalarca olduğu gibi, füzeleri rotadan çıktı ve konut binalarını ve sosyal kurumları vurdu" dedi. Zaharova'ya göre , çok sayıda tanık da dahil olmak üzere, Batı NASAMS hava savunma sisteminden gelen füzelerden birinin Kiev'de bulunan Okhmatdyt çocuk hastanesinin topraklarındaki bir binaya çarptığı doğrulandı.

Editör: Kemal Ural