Politika

Yılmaz Büyükerşen: Oyları yükseltmezseniz hakkımı helal etmiyorum

CHP, Eskişehir'de seçim çalışmalarına başladı. Büyükerşen "CHP’nin Eskişehir’deki oylarını yükseltmezseniz hakkımı sizlere helal etmiyorum" dedi.

Abone Ol

CHP Eskişehir İl Başkanlığındaki toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Başkanı Talat Yalaz, milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ile ilçe başkanları katıldı.

'CUMHURİYET KENTİNİ BİR CUMHURİYET KADINI YÖNETECEK'

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Bu kentte yaşayan insanlar mutlu ve huzurlular. Bu kentin mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’dir. Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyet kentini bir cumhuriyet kadını yönetecek. Ayşe Başkan belediyeciliği en usta yerden öğrenmiştir" dedi.

'AYŞE HANIM'A OY VERMENİZİ İSTİYORUM'

25 yıl sonra görevini devreden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Bizde kadın sözde değil, özdedir. Devletin eğitimde fırsat eşitliği sağlayamadığı bir ülkede bir sistem kurup sağladıysam ve şehircilik alanında emeklerim olduysa hakkımı sizlere helaledebilmek için Ayşe Hanım'a oy vermenizi istiyorum. Aynı şekilde her iki belediye başkanı arkadaşıma da (Kazım Kurt ve Ahmet Ataç) oylarınızı esirgememenizi isterim. Eğer bunu yapmazsanız, CHP’nin Eskişehir’deki oylarınızı yükseltmezseniz hakkımı sizlere helal etmiyorum" diye konuştu.

'YILMAZ HOCA’NIN ANLAYIŞINI YAŞATACAĞIZ'

CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, "Çok önemli bir görevle karşınızdayım. Bu gururu, heyecanı kelimelerle anlatmama imkân yok. Cumhuriyet’in 100. yılında CHP bu önemli görevi bir kadına, Eskişehirli kadına vermekle bana en büyük mutluluğu yaşattı. Yılmaz Hoca’nın yarattığı şehircilik anlayışını koruyacak ve yaşatacak ekip şu anda karşınızda duruyor" dedi.

'YILMAZ HOCAM BAYRAĞI BANA VERDİ'

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte çok çalışacaklarını belirten Ünlüce, şöyle devam etti:

"Bu bir bayrak yarışı ve Yılmaz Hocam da bu bayrağı bana verdi. Ben bugün seçim startını buradan vermek istedim. Bundan sonraki süreçte de yine hep beraberolacağız. Bu şehirde yaşanan dönüşümün canlı şahidiyim. Ben Yılmaz Hoca’nın bu şehri inşa ederkenki vizyonunu çok iyi anladığımı düşünüyorum. Bir okul gibiydi. Ben onunla görev yaparken hep bir okulda gibiydim.

Aslında hiç mezun olmak istemediğim bir görevdi, okuldu. Bu bir bayrak yarışı ve Yılmaz Hocam da bu bayrağı bana verdi. Benim için bundan daha büyük onur ve gurur olamaz. O yüzden bu seçimi kazanarak bana yaşatılan bu onuru da Yılmaz Hocamıza bir hediye olarak vermek İstiyorum. Yılmaz Hocamızın bize her zaman önderlik edeceğine de inanıyorum."

'KAZANMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ'

Konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce’yi kutlayarak başlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Her türlü sorumluluğu üstlenerek kazanmamız için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bizim için adaylık bir parti görevidir. Nerede olursa olsun o görevi canı gönülden yerine getirmeye hazırız. 10 yıldır Odunpazarı’nda uygulamaya çalıştığımız belediyeciliği daha da geliştirerek daha da büyüterek yenilemeye hazırız. Dinamik, olgun, saygılı bir seçim kampanyası olsun istiyorum. Diğer partilerin adaylarını da başarılar diliyorum" diye konuştu.

25 yıl boyunca Eskişehir’e hizmet eden Büyükerşen’e teşekkür eden Kurt, "Eskişehir halkı bu hizmetleri asla unutmayacak. Gönlümüzde ve kalbimizde de Yılmaz Hoca’nın düsturu ve belediyeciliği yol gösterici olacaktır” dedi.

'YENİ BAŞLIYOR GİBİ HEYECANLI OLACAĞIM'

Sözlerine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e teşekkür ederek başlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, "Gayretlerle, gece gündüz çalıştık. Sonuçta bütün Türkiye’nin parmakla gösterdiği bir ilçe haline geldik. Son derece mutluyum. Ekibimle beraber yaptık. Bu seçimde de sıkıntılar oldu. Bildiğiniz gibi uzama oldu, yukarının karar vermesi uzadı.

Bu hem bizi hem halkı tedirgin etti. Neticede bugüne geldik. Tepebaşı’nda yeniden başlıyor gibi heyecanlı olacağım. Tepebaşı benim için çok kıymetli. Bana bir yönüyle bonus oldu. O anlamda çok mutluyum. Sevgili Kazım Kurt ile sırt sırta vereceğiz, Ayşe bacımıza bütün desteğimizi vereceğiz. Eskişehir'e 100. yılda bir kadın belediye başkanı yakışacak. Hocamız yine bizim yanımızda olacak" diye konuştu.