Politika

Yenidoğan çetesi soruşturmasında 9 hastanenin ruhsatı iptal edildi

En az 10 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan 'yenidoğan çetesi'yle ilişkili oldukları ortaya çıkan 9 hastanenin ruhsatı iptal edildi.

Abone Ol

Yenidoğan çetesi soruşturmasında ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 10'a çıktı. Hastanelerden 8'i İstanbul'da, 1'i ise Çorlu'da bulunuyor.

GÜNLÜK 8 BİN LİRA İÇİN BEBEKLERİ ÖLÜME YOLLAMIŞLAR

SGK'den günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi soruşturması devam ediyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı 'yenidoğan çetesi' hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın da incelemesi devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu hastanelerden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin eylül, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi'nin ise mayıs ayından beri faaliyetlerini askıya aldığı ortaya çıktı.

Bakanlık, soruşturmada adı geçen hastanelerden 7'sinin ise ruhsatını bugün iptal etti.

ADI GEÇEN HASTANELER

İddianamede bahsi geçen hastaneler şu şekilde sıralanıyor:

"- Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi,

- Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi,

- Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi,

- Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi,

- Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi,

- Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi,

- Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi,

- Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi,

- Esenler Güney Hastanesi

- Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesi.

NE OLMUŞTU?

112 acil çağrı merkezinde, özel hastanelerdeki bazı doktorlar ve hemşirelerle anlaşıp bir suç ağı oluşturan yenidoğan çetesinin bebekleri haksız kazanç sağlamak için yoğun bakımda beklettikleri ortaya çıktı. Çete en az 10 bebeğin, hayati önemdeki ilaçların verilmemesi ve gerekli müdahalelerin yapılmamasından kaynaklı ölümünden sorumlu tutuluyor. Çetenin, ilaçları bebeklere verilmiş göstererek, SGK'yi dolandırmak amacıyla böylesi bir yola başvurduğu ortaya çıkmış durumda.

Ayrıca bu ölümlerden sorumlu tutulan zanlıların telefon görüşmelerinde; ciğer filmleri, kan değerleri analizi ve tedavi yöntemleriyle ilgili sayısız hatalı işlemden söz ediliyor.