Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde kaybolmasından 19 gün sonra bir çuval içinde, üzerine taşlar ve çalı yerleştirilmiş şekilde ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'a ilişkin soruşturma, aile üyelerinin etrafında derinleşmeye devam ediyor.

Ailenin 19 gün süren arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği mahkeme kayıtlarına da girerken, Narin Güran'ın 21 Ağustos'ta evinin yoluna girerken son görüldüğü saat 15:15'ten sonra söz konusu eve iki kez girdiği belirtilen yengesi Hediye Güran'ın gözaltı süresi pazartesi gününe kadar uzatıldı.

EŞİ FUAT GÜRAN, TRAKTÖRLE DÖNMÜŞTÜ

Hediye Güran, 21 Ağustos günü aynı saatlerde Van'dan Diyarbakır'a traktörle dönen, WhatsApp kayıtlarını sildiği ortaya çıkan ve "suç delillerini yok etmek" gerekçesiyle tutuklanan 41 yaşındaki amca Fuat Güran'ın eşi.

HTS kayıtlarında, Hediye Güran'ın, cinayetin işlendiği düşünülen dakikalarda Narin Güran'ın yaşadığı eve iki kez gidip geldiği anlaşıldı.

Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu iddiası Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu iddiası

'ANLATIRSA BÜTÜN GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKAR'

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Hediye Güran'ın gözaltı süresinin uzatıldığını şu ifadelerle duyurdu:

"Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ferit Demir, "Narin soruşturmasında dün gözaltına alınan amca Salim Güran'ın tutuklu kardeşi Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın gözaltı süresi uzatıldı. Hediye Güran, Narin saat 15.15'te eve gittikten dakikalar sonra onların evine kısa aralıklarla 2 kez gidip geldiği tespit edilmiş. Hediye Güran o evde şahit olduklarını anlatırsa bütün gerçekler gün yüzüne çıkar..."

Ferit Demir, gözaltı süresi uzatılan Hediye Güran'ın cinayet gününe dair bazı itiraflarda bulunmaya başladığına dair iddiayı da aktardı. Demir, dün gece ve bu sabah Halk TV yayınında, anne Yüksel Güran'ın diş örneklerinin alınmasının da Hediye Güran'ın anlattıkları ile ilgili olabileceğini söylemişti.

Ancak Demir, Hediye Güran'ın bazı şeyleri anlatmaya başladığını bir kaynağından doğrulatmakla beraber, diğer iki kaynağından henüz teyit alamadığını vurgulamıştı.

Editör: Selda Manduz