İzmir Bornova’da yapımı yeni biten Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nda kalorifere su verilince okulu su bastı.

İzmir Bornova’da bulunan Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunu bugün su bastı.

Evrensel’den Eda Aktaş’ın haberine göre, yapımı yeni biten ve sene başı eğitim öğretim dönemine başlanan okulda kaloriferlere su verilince sisteminin sorunlu olmasından dolayı bu sabah okulun büyük bir kısmını su bastı.

İlk iki saat derslerin işlenemediği ve çocukların soğukta bahçede bekletildiği okulda ısınma sonunun henüz çözüme ulaşmadığı öğrenildi.

“YENİ YAPILMIŞ BİNADA BİRÇOK SORUN VAR”

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şubeden aldığımız bilgiye göre, havaların soğumasına rağmen kaloriferlerin yanmadığı ve hem öğrenciler hem de öğretmenlerin tepkisi üzerine okulun ısıtma sistemi çalıştırıldı.

MEB: Fransız okullarına Türk öğrencilerin kayıtları durduruldu MEB: Fransız okullarına Türk öğrencilerin kayıtları durduruldu

Kalorifere ilk defa su basılması ve sistemin çalışmaması üzerine bugün sabah okulu su bastığının fark edildiği bilgisini veren Eğitim Sen, “İlk iki saat ders işlenemedi ve çocuklar bahçede bekletildi. Suyun tahliyesi için çalışırdı. Yeni teslim alınmış bir binada bu sorunlar yaşanıyor. Tesisat gibi birçok şeyde sorunlar yaşandı. Yeni bir şeye el atıldığı zaman yeni sorunlar da ortaya çıkıyor” dedi.

“ISINMA SORUNU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE DEVAM EDECEK”

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunu aynı binada olmasının yanı sıra Mevlana Celaleddin Rumi İmam Hatip Ortaokulunun da su basan binayı kullandığını belirten Eğitim Sen 4 No’lu Şube, “Üç okul ortak kullanıyor bu binayı. Toplamda 600’den fazla öğrencinin okuduğu bir yer. Bu tür sorunların bir an evvel çözülmeli. Hâlâ ısınma sorunu çözülmüş değil. Önümüzdeki günlerde de bu ısınma sorunu devam edecek gibi çünkü kalorifer sisteminin yeniden tamir edilmesi gerekiyor. Ayrıca okuldaki cihazların da su aldığı ve bunların da yenilenmesinin zaman alacağını biliyoruz” diye ifade etti.

Editör: Selda Manduz