Yerel seçimler öncesi AKP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar YRP'den de istifa etti.

Artı Gerçek'ten Ali Güzel’in edindiği bilgilere göre Gülpınar iki ay içerisinde AKP'ye katılacak.

Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

TEMMUZ AYINDAN BU YANA AKP İLE GÖRÜŞÜYOR

Gülpınar'ın bir süredir AKP ile görüştüğü biliniyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temmuz ayında Urfa ziyaretinde YRP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile görüşmüştü. Kurum'un görüşmede Gülpınar'a AKP'ye geri dönüp dönmemeyle ilgili fikrini sorduğu ve Gülpınar'ın olumlu yanıt verdiği iddia edilmişti.

MECLİS ÜYESİ ALAK DA YRP'DEN İSTİFA ETTİ

Gülpınar'ın ardından Eyyübiye Meclis üyesi Mehmet Alak da YRP'den istifa etti. Bazı meclis üyelerinin de YRP'den istifa edeceği belirtildi.

AKP'DE ÜST DÜZEY GÖREV İSTEMİŞTİ

AKP kulislerinde edinilen bilgilere göre Gülpınar'ın bazı şartlar öne sürdüğü ve genel merkez düzeyinde bazı isimlerin değişmesini istediği, ayrıca belediye başkanı olarak değil, farklı bir görev verilmesi durumunda AKP'ye geçeceği belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Gülpınar'ın geri dönüşüne olumlu baktığı kulislere yansımıştı.

'BAZI ŞEYLER VAR AMA RENK VERMEM' DEMİŞTİ

Gülpınar, AKP'ye geçeceği iddialarıyla ilgili 12 Ağustos'ta "Halk ne derse o olur. Halk bizi nerede görmek istiyorsa o olur. Benim için makam hiçbir şey. 15 gün bir tartışsınlar ama medeni bir şekilde. Biz de bir nabız yoklayalım bakalım, neyin nesidir? Evet, bazı şeyler var, bir şeyler yok değil. Bunu inkâr edemeyiz ama sonuçta bu kadar renk vermem, veremem de. Bu kadar insan oy vermiş, bizi desteklemiş. Ben nasıl tek başıma karar vereceğim, gidiyorum diyemem. Önümüzdeki günlerde bakacağız" demişti.

Editör: Selda Manduz