Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yaptığı açıklamada, savaş ve sürgünün en olumsuz etkisinin çocuklara yansıdığı vurgusu yapıldı.

İsrail’den Lübnan'a yeni saldırı: Elektronik cihazlarda patlamalar, ölü ve yaralılar var İsrail’den Lübnan'a yeni saldırı: Elektronik cihazlarda patlamalar, ölü ve yaralılar var

Açıklamada, "UNICEF, önümüzdeki haftalarda beş yaşın altındaki en az 10.000 çocuğun, yaşamı tehdit eden yetersiz beslenme biçimiyle karşı karşıya kalacağını tahmin ediyor" denildi.

"Bu kabul edilemez risk, Gazze Şeridi'nin gıda ve sağlık sistemlerinin tamamen çöküşle karşı karşıya olduğu bir zamanda ortaya çıkıyor. Küçük çocukların yüzde 80'inden fazlası ciddi gıda yoksulluğu yaşıyor ve hastanelerin üçte ikisinden fazlası gıda eksikliği nedeniyle artık çalışmıyor. UNICEF, yakıt, su ve hayati tıbbi malzemelerin tükendiği veya saldırılarda büyük hasara uğradıkları için bu durumun söz konusu olduğuna dikkat çekiyor" denildi.

UNICEF Ekim ayı sonlarında Gazze Şeridi'nde her gün 400'den fazla çocuğun öldürüldüğü veya yaralandığının bildirildiğini bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre Gazze'de her on dakikada bir çocuk öldürülüyor.

Editör: Selda Manduz