Ümit Özdağ, 3 Mart 1961 tarihinde Tokyo, Japonya'da doğmuştur. Babası Muzaffer Özdağ, 1960 Darbesi'nden sonra Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Tokyo Büyükelçiliği'nde danışman olarak görev yapmıştır.

Ümit Özdağ, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında yapmıştır.

1985 yılında Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Özdağ, 2005 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Bu süre zarfında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin kuruculuğunu ve başkanlığını yapmıştır.

2015 yılında yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili seçilen Özdağ, 2018 yılında MHP'den istifa etmiştir. 2022 yılında Zafer Partisi'ni kurarak genel başkanlığına seçilmiştir.

ZAFER PARTİSİ'NİN KURULUŞU VE ÖZDAĞ'IN GENEL BAŞKANLIĞI

Ümit Özdağ, 2022 yılının Ocak ayında Zafer Partisi'ni kurarak genel başkanlığına seçilmiştir. Partinin kuruluşu, Türkiye'de göçmenler ve mülteciler konusundaki tartışmaların arttığı bir dönemde gerçekleşmiştir.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Zafer Partisi, göçmen ve mültecilerin sınır dışı edilmesini, Türkiye'nin demografik yapısının korunmasını ve milli güvenliğin sağlanmasını öncelikli hedefleri olarak belirlemiştir. Parti, kısa sürede Türkiye'de en çok konuşulan siyasi partilerden biri haline gelmiştir.

ÖZDAĞ'IN SİYASİ GÖRÜŞLERİ

Ümit Özdağ, Türk milliyetçisi bir siyasetçidir. Siyasi görüşlerini şu şekilde özetlemektedir:

Türkiye, Türk milletinin vatanıdır.

Türkiye'nin demografik yapısı, Türk milletinin varlığını tehdit etmektedir.

Göçmen ve mülteciler, Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit etmektedir.

Editör: Selda Manduz