Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürüttüğü soruşturmada sona gelinirken, yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında şüpheli olan dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un cinayeti, hemen ardından eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından Face Time üzerinden arandığı öğrenildi.

Öte yandan Ateş soruşturması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça'nın “Orhun Haber” adlı hesap üzerinden hedef alınmasıyla ilgili saklanan iki kişinin Ülkü Ocakları Genel Başkan yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

CİNAYETİN ARDINDAN OLCAY KILAVUZ'A TELEFON

14 Mayıs seçimlerinde yeniden milletvekili olamayan Olcay Kılavuz, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ı korumakla suçlanıyordu. Ancak Kılavuz'a yönelik suçlamanın bununla sınırlı olmadığı öğrenildi. Kılavuz'un Ankara Bağlıca'da kullandığı bir evde saklanan Tolgahan Demirbaş'ın telefonu incelenmişti. Yapılan incelemede Demirbaş'ın cinayetinin ardından Olcay Kılavuz ile Facetime üzerinden telefonla görüştüğü belirlendi. Bu görüşmeden sonra Demirbaş'ın Kılavuz'un gittiği bildirildi.

Öte yandan Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un cezaevinde tutulup alınmadığı tartışmada savcılığın da özel araştırma yürüttüğü öğrenildi. Bu yeteneğin ek olarak ifade edildiği Demirbaş'ın ifadesinde Kılavuz'un gözaltına alındığı belirtildi. Savcılığın gelecekte Demirbaş'ı kaybettiği alan Cinayet Büro polislerinin tanık olarak ifadesine başvurabileceği belirtiliyor.

ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİCİSİNE BAŞSAVCIYI TEHDİT SUÇLAMASI

Öte yandan Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının başındaki isim olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın MHP'ye yakın Orhun Haber adlı sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili iki kişinin öldürüldüğü alınmıştı.

Bu saklanan iki kişinin bulunduğu Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder'in olduğu öğrenildi. Ejder'in X'teki Orhun Haber hesabını kullandığı iddia edildi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, diğer şüphelinin de Ejder'in kardeşi olduğu ve iki şüphelinin gözaltı gelişmeleri bir günün uzatıldığı öğrenildi. Şüphelilere, başsavcı ve soruşturma savcısını tehdit etmek, hakaret ve iftirada bulunmak suçlardan işlem tedavisi uygulandı. Öte yandan bu gözaltının ardından Orhun Haber üzerinden yine Başsavcı Akça'nın hedef alınmasıyla ilgili ayrıca araştırma yapıldığı, gözaltının artabileceği belirtiliyor.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ NEDİR?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın en işlek noktalarından olan Çukurambar'da tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı tarafından beş kurşunla vurularak öldürülmüştü. Cinayete devam edene kadar 22 kişi tutuklandı. Tetikçiyi İstanbul'dan Ankara'ya gelen özel harekât polisleri Muratcan Çolak ve Mert Gelenbey de soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Bunun yanı sıra tetikçiyi cinayetin ardından kaçırmakla suç ve cinayetin organize ettiği ileri silahlı Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, Tolgahan Demirbaş, MHP İstanbul İl Direktörü Ufuk Köktürk ile MHP'li Avukat Serdar Öktem şu anda cezaevinde bulunuyor. Sonuna gelinen soruşturmada ve kilit işleminde cinayetin azmettirildiği, kişinin gözaltına alınması sağlanacak.

Editör: Selda Manduz