Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı üyeleri, bir okula giderek Türk Büyükleri Okuma Serisi’ni tanıttı.

Sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde, “EĞİTİMİN ÖNCÜSÜ, ÜLKÜ OCAKLARI” Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan Türk Büyükleri Okuma Serisini öğrencilere tanıttı” ifadeleri kullanıldı.

GBypDwFXoAAmUNv

Ülkü Ocakları’na tepki gösteren Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Hakan Topçu, "Demokratik ,bilimsel ve laik eğitim istiyoruz." dedi.

ad14a407-bcdf-4b07-84a6-178ec0012e11

Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Hakan Topçu, Ülkü Ocakları’nın okula girmesine tepki gösterdi.  

"Demokratik ,bilimsel ve laik eğitim istiyoruz" diyen Topçu, “Bu ülkenin geleceğini yapılandıran öğrenciler yetiştiren biz öğretmenler tekrar bu ülkenin karanlığa saplanmasını istemiyoruz. Eğitim sistemini siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, dini kural ve referanslara göre biçimlendirmeye çalışan bir anlayışa geçmişte karşı çıktık bundan sonrada karşı çıkacağız” dedi.

Eğitim Sen Kars Şube Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Yazılı açıklama yapan Başkan Hakan Topçu şunları söyledi;

"İlimizde son zamanlarda Türk büyüklerinin tanıtımı adı altında ülkü ocaklarına mensup kişiler okullarımızı ziyaret ederek Türk büyüklerini anlatmaktadırlar, ayrıca ÇEDES projesi kapsamında çeşitli cemaat ve vakıflar okullarda sınav ve yarışmalar yaparak tanıtımlarını yapmaktadırlar aynı zamanda insani yardım denilerek okullarımıza kumbaralar konularak çocukların harçlıkları toplanmaktadır.

Geçmişte 1980 darbesi ve 15 Temmuz pratiği yaşanmış ülkemizde adı siyasi faaliyetlerle beraber bu topluma ağır bedeller ödettiren bu tür dernek ve cemaatlerin okulları bir propaganda alanına çevirmeleri laik ,demokratik ve bilimsel eğitimi şiar edinmiş biz eğitimcileri tedirgin etmektedir .

Türk büyüklerini anlatabilecek tarih öğretmenlerimiz ,değerler eğitimini verebilecek sosyal bilgiler ve rehberlik psikolojik danışman, sınıf öğretmenlerimiz ve din eğitimi verebilen din kültürü ve ahlak bilgisi formasyonuna sahip eğitimcilerimiz varken niçin siyasete bulaşmış dernek ,vakıf ve cemaatlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ülkenin geleceğini yapılandıran öğrenciler yetiştiren biz öğretmenler tekrar bu ülkenin karanlığa saplanmasını istemiyoruz.

Eğitim sistemini siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, dini kural ve referanslara göre biçimlendirmeye çalışan bir anlayışa geçmişte karşı çıktık bundan sonrada karşı çıkacağız.

Eğitimin temel dinamiğinin öğretmenler olduğu gerçeğinden hareket ederek uygulamaların muhatabının yine işin özünde ve hamurunda olan eğitim emekçilerinin yani öğretmenlerin olduğunu buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Eğitim ve öğretim cemaatlere, vakıflara ve eğitimin tanımlaması içerisinde olmayan ocaklara bırakılmayacak derecede önemli ve değerli bir yere sahiptir. Eğitimi sahiplerine teslim etmek insani , vicdani , tarihi ve pedagojik bir görevdir. Eğitim alanına eğitim emekçileri sahip çıktığı müddetçe hiçbir problem ortaya çıkmayacaktır."

HABER MERKEZİ

Editör: Selda Manduz