Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’nın göbeğinde öldürülmesine ilişkin görülen davada ara karar çıktı. 22 tutulu sanıktan 10’u tahliye edildi.

Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığına dair raporun dosyaya girmesi talebi talebi reddedildi. 17 kişinin hakkında yürütülen soruşturmanın ana dava ile birleştirilmesi talebi reddedildi.

Kararın ardından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’in cinayetin sorumlularından olarak gösterdiği Burak Kılıç paylaşımında gazeteciler Barış Terkoğlu, Alican Uludağ, Erk Acarer, İsmail Saymaz ve Timur Soykan’ı hedef aldı. Kılıç’ın paylaşımı şöyle:

 “Bizler AB ve ABD fonlarının doldurduğu dolma kalemler değiliz, bizler kurşun kalemleriz. Kurşun kalemlerin de bir gün galip geleceğini mutlaka göreceksiniz!”

Kılıç, tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Yeni Proje 2024 07 06 T093700.713

BARIŞ PEHLİVAN’DAN TEPKİ

Gazeteci Barış Pehlivan ise Kılıç’ın paylaşımına tepki göstererek şunları yazdı:

“‘Kurşun’ göndermeli bu mesajı atan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, 8 Nisan 2022’de Sinan Ateş’in Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki evinin önünde keşif yapmaya gitti, buranın fotoğraf ve videolarını çekerek Tolgahan Demirbaş’a gönderdi. Kılıç, Sinan Ateş’in öldürüldüğü gün saat 15.16’da Tolgahan Demirbaş’a “Gel abi benim odaya” şeklinde mesaj attı. Demirbaş, saat 17.55 ve 17.57’de iki kez Demirbaş ile telefonda görüştü.”

SELMA ATEŞ İSMİNİ VERMİŞTİ

Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş de dün yaptığı açıklamada Burak Kılıç’ın ismini vermişti. Sinan Ateş’in öldürülmeden önce ismini söylediğini aktaran Selma Ateş şunları söylemişti:

“Bizim kardeşimizin söylediği, İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yıldırım, Zekai Pınarbaşı, Burak Kılıç, Ömer Şanlı ve Cem Tutsoy bunların ismini biliyoruz.

Kaynak: TELE 1

Editör: Selda Manduz