Yurdun pek çok kesiminde şiddetli sağanak ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı yerlerde su baskınları yaşandı. Sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar sağanak nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar otobüs duraklarına, saçaklara sığındı.

ŞİLE'DE SU BASKINLARI YAŞANDI

Şile Ağva'da sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Derenin kenarında bulunan birçok iş yeri sular altında kaldı. İşletmelerdeki masa, sandalye gibi birçok eşya suyla birlikte dışarı sürüklendi. Bazı araçlarda hasar oluştu. Fırtına nedeniyle yerinden sökülen ağaçlar ile molozlar da suyla etrafa taşındı. Bölgede, birçok iş yeri ve butik otelleri su basarken bazı işletmeler misafirlerini tahliye etti.

Ağva'ya ulaşımın sağlandığı ormanlık yolda da devrilen ağaçlar ulaşımı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri devrilen ağaçları kaldırmak için çalışma yürütüyor.

Yağışın etkisiyle Balıbey Mahallesi, merkez ve rıhtım bölgesinde de ağaçlar devrilirken aydınlatma direği de yola düştü. İlçe merkezinde rögarlar taşarken yollarda göllenme ve su birikintileri oluştu.

Kumbaba Mahallesi'nde de su baskınları yaşandı, sahil kesiminde yüksek dalgalar meydana geldi. Bölgede sağanak ve şiddetli rüzgar etkisini sürdürüyor.

Eskişehir 'Cengiz Holding' tehdidi altında Eskişehir 'Cengiz Holding' tehdidi altında

Öte yandan İstanbul Avcılar ve Kartal'da şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaçlar araçlara zarar verdi.

KOCAELİ'DE FIRTINA

Kocaeli, Bartın, Sakarya ve Düzce'de şiddetli yağış ve fırtına günlük yaşamda aksamalara neden oldu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle İzmit Körfezi'nde vapur seferleri iptal edildi. Hereke Vapur İskelesi'ndeki yolcu aktarmasında kullanılan 400 metrekarelik yüzer iskele de yaklaşık 50 metre açığa sürüklendi. Yetkililer, tehlikeli durum olmadığını, hava şartlarının normale dönmesinin ardından yüzer platformun eski haline getirileceğini belirtti.

Körfez ilçesinde ise Tütünçiftlik Balıkçı barınağında bulunan 7 balıkçı teknesi battı.

Bu arada sağanağın etkisiyle derelerden gelen çamurlu su nedeniyle İzmit Körfezi'nin bazı yerlerinde suyun rengi kahverengiye dönüştü.

BARTIN'DA DALGALAR 6 METREYİ AŞTI

Bartın'ın Amasra ilçesinde fırtına nedeniyle denizde 6 metreyi aşan dalgalar oluştu, gemi ve tekneler limana sığındı.

Amasra'da saatte 80 kilometre hıza ulaşan rüzgarın etkisiyle dalga boyu 6 metreyi aştı.

Olumsuz hava koşulları dolayısıyla Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na ait "Altan" ve "Hakan İlhan" lojistik destek gemileri ile bu gemilere eşlik eden balıkçı tekneleri "Habibin Yavuz" ve "Cihan Cengiz"in yanı sıra çok sayıda balıkçı teknesi Amasra Limanı'na sığındı.

Çay bahçeleri ve kafelerin brandalarının zarar gördüğü ilçede, bazı vatandaşlar dev dalgaları cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle görüntülemeye çalıştı.

BURSA'DA BALIKÇI TEKNELERİ ALABORA OLDU

Bursa'nın Gemlik ilçesinde kuvvetli fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri devrilerek ters döndü.

Gemlik Su Ürünleri Kooperatifine bağlı balıkçı barınağındaki 8 tekne, kuvvetli fırtına sebebiyle alabora oldu. Alabora olan teknelerde hasar oluştu. Balıkçılar, hasar gören tekneleri kendi imkanlarıyla kıyıya çekti.

SAKARYA

Sakarya kent merkezi ve ilçelerinde de fırtına ve şiddetli yağış etkili olmaya devam ediyor.

Karasu ilçesinde fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, ağaç, MOBESE, telefon ve elektrik direkleri devrildi.

İş yerlerinin tenteleri ve tabelalarının zarar gördüğü ilçede, bazı kesimlerinde yollarda su birikintileri oluştu, rögarlar taştı.

DÜZCE

Anadolu Otoyolu Düzce kesiminde de sağanak trafiği olumsuz etkiliyor.

Gümüşova rampaları ve Yeşilyayla mevkilerinde sağanak nedeniyle görüş mesafesi yer yer 40 metreye düştü.

Öten yandan Akçakoca ilçesinde yağışa şiddetli rüzgar eşlik etti. Dalga boyu 5 metreye ulaştı. Limandaki balıkçılar ise kuvvetli rüzgar nedeniyle açılamadı.

OSMANİYE'DE SU BASKINLARI MEYDANA GELDİ

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı ev ve iş yerlerinin giriş ve bodrum katlarını su bastı.

Akşam saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde hızını artıran sağanak nedeniyle, ana cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Birikintiler nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte zorlanırken, bazı ev ve iş yerlerinin giriş ve bodrum katlarını su bastı.

Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açarak suyu tahliye etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de su basan yerlerdeki vatandaşlara yardım etmek için çalışma başlattı.

ANTEP

Gaziantep'te dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde sağanağa dönüştü. İl genelinde yer yer etkili olan yağış nedeniyle, kent merkezinde su birikintisine neden oldu.

Öte yandan yağış nedeniyle Alleben Deresi'ndeki suyun debisi yükseldi.

Meteoroloji verilerine göre, yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

MALATYA

Malatya'da sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.

Kentte akşam saatlerinde başlayan yağış daha sonra etkisini artırdı. Su birikintileri oluşan bazı cadde ve sokaklarda araç yoğunluğu yaşandı. Sağanak nedeniyle polis ekipleri kavşaklarda önlem aldı.

URFA

Şanlıurfa'da da gece saatlerinde başlayan yağış etkisini sürdürüyor.

Kent genelinde etkili olan yağış, bazı cadde ve sokaklarda su birikintisine neden oldu. Şanlıurfa için turuncu meteorolojik uyarı yapılmıştı.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz