Türkiye Komünist Partisi Kars İl Örgütü, Kars’a seçmen taşınmasına ilişkin açıklama yaptı, halkı iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

Açıklamada, “AKP iktidarı, önümüzdeki yerel seçimde Kars halkının iradesini gasp etmeye hazırlanıyor! Bir benzerini 2019 yılında yapmayı deneyen fakat ifşa olan bu zihniyet bu defa 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler öncesinde ortaya çıktı. Kars halkının iradesini hileli bir sandığa ve bu sandıktan çıkan sonuca sıkıştıramazsınız. Buna müsaade etmeyeceğiz. TKP olarak halkımızı yaşanan bu haksızlığa karşı iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

Türkiye Komünist Partisi Kars İl Örgütü’nün açıklaması şu şekilde:

“SEÇMEN KAYDIRMAK HALKIN GENEL OY HAKKINA SALDIRIDIR KARS HALKINI İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

AKP iktidarı, önümüzdeki yerel seçimde Kars halkının iradesini gasp etmeye hazırlanıyor! Bir benzerini 2019 yılında yapmayı deneyen fakat ifşa olan bu zihniyet bu defa 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler öncesinde ortaya çıktı.

AKP-MHP ittifakı küçük farkla seçimleri kaybettiği ya da kazandığı yerlere dışarıdan seçmen kaydırıyor. Bu illerden biri olan Kars’a binlerce seçmen transfer edildi. Siyasi iktidar, kazanmakta zorlanacağı il ve ilçelerde halkın iradesini yok sayarak çareyi hilede buluyor.

Bu, yurttaşların genel oy hakkına saldırıdır.

Ülkede hayat pahalılığı altında yoksul halkımız sürekli eziliyor. Bir avuç patron sürekli zenginleşirken halkımız açlıkla karşı karşıya kalıyor. Cumhuriyet’in bütün kazanımları neredeyse yok edildi. Tarikat ve cemaatler bütün kurumlara girdi.

Bakırhan: Güçlü örgütlenme ile güçlü parti olabiliriz Bakırhan: Güçlü örgütlenme ile güçlü parti olabiliriz

Tüm bu saldırılar hileli bir seçim süreci işaret edilerek yapıldı.

Kars halkının iradesini hileli bir sandığa ve bu sandıktan çıkan sonuca sıkıştıramazsınız. Buna müsaade etmeyeceğiz.

TKP olarak halkımızı yaşanan bu haksızlığa karşı iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz."

TKP Kars İl Örgütü

Editör: Selda Manduz