Narin Güran cinayetinde son gelişme: 'Abi, iki arkadaşıyla öldürdü, ceset amcanın aracıyla taşındı' Narin Güran cinayetinde son gelişme: 'Abi, iki arkadaşıyla öldürdü, ceset amcanın aracıyla taşındı'

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde darp edilen ve götürüldüğü Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde beyin kanaması geçirdiği belirlenen iki yaşındaki S.Y., ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesine alındı. S.Y.'nin cinsel istismara maruz bırakıldığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri ile çocuğun emanet edildiği komşularının 13 ve 14 yaşındaki çocukları tutuklandı.

ANNE ÜÇ GÜN BEKLEMİŞ

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, savcılıkla yaptıkları görüşmenin ardından süreçle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Gürcün, "Çocuğumuz iki yaşında olayın oluş tarihi 5 Eylül ve 5’inden 8 Eylül’e kadar süreçte geçen üç günlük bir süre var. Bu üç günlük süre zarfında çocuk hastaneye götürülmediği gibi ne yazık ki bugün de tutuklanan annenin olay hakkında çocuğundaki durumu fark etmesine rağmen delilleri karartması ve gizlemesi söz konusu. Annenin dün de tutuklanmasının gerekçesi buydu.

Çünkü anne burada çocuğun uğradığı maalesef cinsel istismar vakasına karşı bunu anlamasına rağmen elde ettiği delilleri ve bulguları adli makamlarla paylaşmayarak delilleri gizliyor. Akabinde de çocuğunu üç gün boyunca hastaneye götürmeyerek bakım yükümlülüğüne aykırı davranıyor. Çocuğumuzun şu anki duruma düşmesine sebebiyet veriyor maalesef. 5 yaşındaki abla da olaydan sonra adli makamların kararı ile koruma altına alındı. iki tane istismar sebebiyle gözaltına alınan, suça sürüklenen çocuk, iki şüpheli tutuklandı ve şu anda adliyeden ayrıldığımda iki şüpheli daha ifade vermekteydi."

Bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten Gürcün, "Maalesef ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğradığı adli tıp raporları ile kesinleşmiş durumda" dedi.

Editör: Selda Manduz