Eğitim

Tacize sessiz kalmayan öğretmene sürgün

Abone Ol

Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube, Eğitim Sen üyelerinin hukuksuzca sürgün edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Biat etmeyen öğretmenlerin sürgün edildiğini ifade eden Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, “Neslihan öğretmen tacize sessiz kalmamıştır ve bir değil, iki kere sürgün edilmiştir” dedi.

Şimşek, Etimesgut’ta bir dönemde 3 öğretmenin hukuksuz kararlarla iş yerlerinin kendi istekleri dışında değiştirildiğini belitti.

Zekiye Güdüllüoğlu İlkokulundan biri iş yeri temsilcisi olmak üzere iki Eğitim Sen üyesinin sürgün edildiğini belirten Şimşek, “Okullarımız tarikatçı kadrolaşmadan, yuvalanmadan çok çekti ama hiç ders almadı. Bugün bir nesil, gençlerimiz, çocuklarımız liyakatsız yöneticilerin elinde heba ediliyor. Haksızlığa ses veren öğretmenler baskıyla, mobbingle, sürgünle susturulmak isteniyor. Okullarımız bu liyakatsiz yöneticilerin babalarının çiftliği değildir. Görevi kamusal eğitimi korumak olan, Anayasa’da yazılı laiklik ilkesi orada olduğu sürece, laikliği savunmak olan kamu görevlileri, okullarda tarikatçı yapılanmaya izin veremez” diye konuştu.

“VERDİKLERİ KARAR HUKUKSUZ”

Ahmet Demirörs’ün Zekiye Güdüllüoğlu ilkokulunun 22 yıllık öğretmeni olduğunu söyleyen Şimşek şöyle devam etti:

“Mahallede yüzlerle ifade edilecek sayıda öğrenci yetiştirmiş bir eğitim emekçisidir. Bugün tek suçu okulunda yaşanan hukuksuzluğa, gördüğü haksızlığa susmamış olmasıdır. Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür bir öğretmen olarak haklının yanında yer almıştır. Ve bundan dolayı cezalandırılmıştır. Neslihan öğretmen tacize sessiz kalmamıştır ve bir değil, iki kere sürgün edilmiştir. Neden? Biat etmediği için. Hakkında savcılık kararıyla açılmış taciz davası varken okul müdürü adeta ödüllendirilmiş, bu okulda artık kalamayacağı için başka bir okula müdür yapılmıştır. Bu okul yöneticisinin bilmediğimiz hangi özelliği var? Nerelerle bağlantısı var? Karar çok önce verilmiş olmasına rağmen velilerin ve öğrencilerin tepkisinden korktukları için bu kararı gizlemişler, okulların kapanmasını beklemişler, valilerin bayram tatiline çıkmasını beklemişlerdir. Neden? Çünkü haksız olduklarını biliyorlar. Neden? Çünkü verdikleri kararın hukuksuz olduğunu biliyorlar. Somut olmayan, hukuka aykırı yalan beyanların hepsi hukuk mücadelemizle bir bir açığa çıkarılacaktır.”

“MÜFETTİŞLER NEDEN TARİKATLARI SORUŞTURMUYOR”

Ruhiye Hilmi Atlıoğlu ilkokulunda Ğecam öğretmenin de tek bir somut delil olmadan suçlandığını ifade eden Şimşek, “Müfettişlere de bir çift sözümüz olacak. Bugün Etimesgut’un, Sincan’ın birçok okulunda çeşitli tarikatların faaliyetleri oldu. Tespit ettiğimizde engelleme yönünde girişimlerimiz oldu, yer yer de engelledik. Okulları geziyorsunuz, ama bir kere olsun bu tarikatlar ile ilgili bir soruşturma yaptığınızı görmedik. Bu ülkenin anayasası, yasaları siz bağlamıyor mu zannediyorsunuz? Yaptıklarını ve de yapmadıklarını izlenmiyor mu, not edilmiyor mu zannediyorsunuz? Şunu biliniz ki; güdümlü yargı dönemi bitip Hukuk düzeni yeniden tesis edildiğinde biliniz ki hukuksuz uygulamalarınız nedeniyle yargılanacaksınız. Bu ülkenin halkına ve çocuklarına karşı yükümlülükleriniz var! Kamu adına bir iş yapıyorsunuz, müfettişleri olarak. Müfettişleri, yasaların kendine verdiği yetkileri kötüye kullanamaz” dedi.

“MEB’DE LİYAKAT DEĞİL SADAKAT ESAS”

MEB’de liyakat değil sadakatin esas olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bugün MEB de kamusal eğitim değil, özel eğitim esastır, tarikatların fonlanması esastır. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak her zaman haksızlığın, adaletsizliğin, hukuksuzluğun karşısında olduk! Olacağız! Öğretmene yönelik şiddete susmadık, velilerimizin ve öğrencilerimizin uğradığı haksızlıklara susmadık. Her zaman yanlarında olduk. Her zaman halktan yana parasız, kamusal, laik, bilimsel eğitimi savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Okullarda tarikatların yuvalanmasına, gencecik beyinlerin karartılmasına karşı mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. MEB’de hiçbir şekilde paralel yapılanmaları kabul etmedik, etmeyeceğiz. Laik bilimsel eğitimi, öncelikle öğrencilerimiz için savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Haklı mücadelemizi kazanıncaya, üstü örtülmeye çalışılan gerçekler açığa çıkarılıncaya kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Kaynak: Evrensel