Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı İl Örgütü, Taşlıçay (Avkevir) Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Budak'ın partiden istifa etmesini çok sayıda kişi ilçe binası önünde protesto etti.

“Bimire ixanet” sloganları atılan açıklamada konuşan DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, Budak'a "Halkın içine nasıl çıkacaksın" diye sordu ve belediye başkanlığı görevinden istifa etmesi çağrısı yaptı. Sakık, "Seçimden önce, 'Şeyh Said'in, Seyid Rıza'nın, Said Nursi'nin, Ehmedê Xanî'nin torunuyum’ diyordun. Şimdi kimin torunu olduğun belli. Sen bir ihbarcısın, halkına ihanet eden, haksızlık eden birisin" ifadelerini kullandı.

Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı

"EŞ BAŞKANIMIZI ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ"

Açıklamanın yapılacağı saatte belediye anonsu çalıştırılması yurttaşların tepkisini çekti.

Kitle adına açıklama yapan DEM Parti İlçe Eş Başkanı Faruk Tekgül, “Adaylık sürecinde bu zat partinin bütün hassasiyetlerine uyacağına, eş bakanlık sistemini kabul ettiğine, partinin ahlaki değerlerine ve yönetim anlayışına bağlı kalacağına namusu ve şerefi üzerine yemin etmiştir. Seçildikten sonra kirli odakların yönlendirmesi ve kendi bireysel çıkarları doğrultusunda ahlaki olmayan davranışlara girişmiştir. DEM Parti’nin belediyecilik anlayışını kendi şahsi çıkar ve menfaatlerine engel gördüğü için farklı arayışlara girmiştir” dedi.

Tekgül, açıklamasının devamında, “Eş Başkanlık sistemini kabul etmediği için kendi yönlendirmesiyle kardeşleri tarafından Eş Başkanımız Sayın Cemile Duman'ı ölümle tehdit etme hadsizliğinde bulunmuştur. Ayrıca vatandaşlara belediyeden hizmet alma şartını kendi iş yerlerinden alışveriş yapmaya bağlamıştır. Halktan gelen yoğun şikayetler üzerine çözüm bulmak için kendisine yapılan istişareler sonuç vermemiştir. Söz konusu açıklamasında partimize karşı yersiz itham ve iftiralara yer vermiştir. İçeriğine ve kullanılan ifadelere baktığımızda açıklamanın kimler tarafından ve hangi niyetlerle yazıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu şahsın bu açıklamayı yazacak kapasitede olmadığı tüm Taşlıçay halkı tarafından bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

İlçe örgütü olarak bu durumu ön göremedikleri için halktan özür dileyen Tekgül, “Halkımıza özeleştirimizi veriyoruz. Eş başkanlık sistemini reddederek kadın özgürlüğünü zihninde ve kalbinde zerre kadar hissetmeyen bu kişiyi partimizden aday gösterdiğimiz için başta Taşlıçay halkı olmak üzere tüm halkımızdan özür diliyoruz. Bundan sonraki süreçte belediye meclisimiz ve il ilçe örgütlerimizle birlikte Taşlıçay’da mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"HALKIN İÇİNE NASIL ÇIKACAKSIN?"

Ardından konuşan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, büyük bir emekle seçimlerden zaferle çıktıklarını hatırlatarak, “Bu halkın oylarıyla seçildin ama bu halkı ihbar ettin ve ihanet ettin. Sen bu halkın içine nasıl çıkacaksın? Sen ve ağababaların bizi iyi tanıyor. Sende onur ve haysiyet varsa bugün belediye başkanlığından istifa edersin. Üç belediyeyi aldık, bu belediyelerle halkımızın hizmetindeyiz. Seçimden önce, 'Şeyh Said'in, Seyid Rıza'nın, Said Nursi'nin, Ehmedê Xanî'nin torunuyum’ diyordun. Şimdi kimin torunu olduğun belli. Sen bir ihbarcısın, halkına ihanet eden, haksızlık eden birisin” diye konuştu.

"HALKIN İRADESİNİ GASBETTİ"

Milletvekili Necla Demir de “Kadın iradesini tanımayanları biz de tanımayız. Sadece Avkevir’e ihanet etmedin, aynı zamanda burada yaşayan bütün halklara ihanet ettin” dedi.

Milletvekili Heval Bozdağ da “Toplumsal bilinçten yoksun bir kişi halkın iradesini gasbetti. Bu ihanetini mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak suratına vuracağız” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz