31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala  siyasi iktidar, seçim propagandasını önceki yıllarda olduğu gibi eğitim kurumlarını dâhil etmeye devam ediyor.

Son olarak Sincan’da bir ortaokulda deneme sınavı bahanesi ile Sincan Belediye başkanı Murat Ercan’ın reklamı yapıldığı ortaya çıktı.

Kitapçık üzerinde Ercan’ın fotoğrafı basılırken, öğrencilerin bilgileri toplandı.

Evrensel’den Damla Kırmızıtaş’ın haberine göre, Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, Konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Öğrencilerimizin seçim hesaplarına malzeme yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Sincan’da eğitim emekçilerinden edinilen bilgiye göre geçtiğimiz salı günü Sincan’da bir ortaokulda ders saatinde 8. Sınıf öğrencilerine deneme sınavı yapıldı.

Valilik, çocuklara cami temizletenleri korudu Valilik, çocuklara cami temizletenleri korudu

Deneme sınavı için izin olup olmadığını öğrenemediklerini, dört ders saati boyunca deneme sınavının sürdüğünü belirten eğitim emekçileri, deneme sınavı kapakçıklarının üzerine adres ve telefon numaralarının yazdırıldığı, öğretmenlerin deneme sınavını uygulamak zorunda bırakıldığı, sınav boyunca öğretmenlerin teneffüse çıkarılmadığını aktardı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ SEÇİM MALZEMESİ DEĞİLDİR’

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, sınavın kapağında belediye başkanın resminin bulunmasını doğru olmadığını ifade ederek, “Ayrıca kapak üzerinde sloganlar yazılı. Yerel seçimler öncesinde bu uygulama bizlerde soru işareti yarattı. Sınav kitapçıklarında öğrencilerin TC kimlik numaraları, telefon ve adresleri istenmiş. Gerçekten öğrencilerin lehine yapılan bir uygulama olsa bu şekilde olmaması gerekirdi. Ayrıca ders saatleri içinde yapılan bu sınav için gerekli izinler alınmış mı, öğretmenler hangi yetkiyle görevleri olmayan bu işi yapmaya zorlanmış, hepsi muğlak. Konunun takipçisi olacağız. İlgili makamlara gerekli soruları yöneltip, şikâyetleri yapacağız. Öğrencilerimizin seçim hesaplarına malzeme yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Bu sınav için velilerden izin alınmadığı bilgisini veren Şimşek, “Okullarımızda böylesi keyfi uygulamaların eğitim öğretim düzenini ciddi anlamda bozduğunu, öğrencilerimize yarardan çok zarar verdiğini, öğretmenlerimizin sırtına angarya yüklediğini, huzurunu kaçırdığını görüyoruz. Olayın takipçisi olacağız” dedi.

Editör: Selda Manduz