Ankara’da sokak ortasında öldürülen ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin hazırlanan iddianamede yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda ölmüştü. Cinayet soruşturmasının MHP’ye uzanmasına, MHP içerisindeki partinin önemli isimlerinin adı geçse de iddianamede bu kısım yer almamıştı.

2 yaşındaki bebek tarlada ölü bulundu 2 yaşındaki bebek tarlada ölü bulundu

Son olarak 10Haber'den Furkan Karabay imzalı haberde, Sinan Ateş'in cinayet öncesi MHP'li kritik isimlere yönelik sözleri de ortaya çıktı.

ATEŞ: BÜYÜK PARA YAPTILAR

Sinan Ateş cinayeti davasının ek klasörlerinde, Ateş’in yakın arkadaşı Ömer Zengin’e söylediği “Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler” sözleri ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter hakkında yaptığı “Büyük para yaptılar” açıklaması dikkat çekti.

'BUNLARDAN ÖNCE ÖLÜRSEM CENAZEME GELMESİNLER'

İddianamede, Ateş’in, yakın arkadaşı Ömer Zengin’e söylediği “Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler, bana inanmış ülküdaşlarım yeter” sözlerinin yer alması dikkat çekti. Ateş’in suikastı organize ettiği iddia edilen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter hakkında “Büyük para yaptılar” demesi de iddianamede yer aldı.

DAVA, 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Cinayetin ardından hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak. Sanıklar “tasarlayarak öldürme,” “öldürmeye teşebbüs,” “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlamalarıyla yargılanacaklar.

İddianamede, cinayetle ilgili olarak bugüne kadar tutuklanan 22 kişinin isimleri ve suçlamalarına yer verildi. Ayrıca, olayın failleri olarak belirtilen Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ortak hareket ederek cinayeti gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici oldukları ifade edildi.

Editör: Selda Manduz