Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Sincan Cezaevi'nde görülen duruşmada ara karar açıklandı. Tutuklu 22 sanığın ifadelerinin alındığı ve sonra avukatlara söz verilen duruşmada Ateş ailesininde ifadelerine yer verildi.

Abdulkadir Selvi, Salim Güran ile işçisi arasındaki konuşmayı yazdı: 'Henüz bende değil, daha ölmemiş' Abdulkadir Selvi, Salim Güran ile işçisi arasındaki konuşmayı yazdı: 'Henüz bende değil, daha ölmemiş'

Duruşmaya verilen ara kararın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Buna göre, tutuklu sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay’ın tahliyesine karar verildi.

Mahkeme, Tolgahan Demirbaş’ın dönemin MHP milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin tanıkların dinlenmesi ve bu husustaki soruşturmanın akıbetinin sorulması talebini ise yargılamanın esasına katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti.

Mahkeme esnasında sanık Doğukan Cep'in Mahmut Tanal'a yönelik "DHKP/C'li çık dışarı" ifadeleri ile ilgili hakaret davası açılmasına karar verildi. 

Editör: Kemal Ural