Emek Partisi Seyit Aslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılmasını talep eden gazetecileri, siyasetçileri ve hukukçuları, “Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir.” sözleriyle tehdit etmesine yanıt verdi.

Aslan, Bahçeli'nin "Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir" cümlesinin ardından her ne kadar "Eylem hukuki nitelikte olacaktır" dese de sözlerinin tehdit içerdiğini vurguladı.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Aslan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"O hukukun nasıl bir hukuk olduğunu bu ülkede yaşayan herkes geçmiş örnekleriyle biliyor. Halkın haber alma hakkının gereği olarak kamusal bir görevi yerine getiren gazetecilerin, hiçbir şeyin karanlıkta kalmamasını talep eden hukukçu ve siyasetçilerin hedef gösterilmesinin bir suç olduğu açıktır. Bu ülkede kendisini adalete ve halka karşı sorumlu sayan savcıların bu tehdit karşısında harekete geçme sorumlulukları olduğunu hatırlatıyoruz. Ayrıca, ülkeyi korku rejimi ile yönetmeye çalışanlara karşı, halkın haber alma hakkına cesaretle sahip çıkan basın emekçilerine, hukukçu ve siyasetçilere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siyasi hak ve özgürlükleri kazanmak için tüm emek ve demokrasi güçlerini de bu tehdide karşı durmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Onlar asla yalnız değildir!"

Editör: Selda Manduz